Büro Memur Sen, kayyuma mı devredilecek?

Büro Memur Sen Başkanı Yusuf Yazgan, Yargıtay kararına rağmen, olağanüstü genel kurula gitmemekte ısrar ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büro Memur Sen, kayyuma mı devredilecek?

Büro Memur Sen Başkanlığını Yusuf Yazgan yürütmektedir.

Yazgan, yetkisi olmamasına rağmen bazı yönetim kurulu üyelerinin profesyonelliklerini sonlandırmış, 8 ay boyunca geçici olarak görevden el çektirmiş ve bazı yönetim kurulu üyelerinin görevlerini başka bir yönetim kurulu üyesine devretmiştir.

Yazgan'ın bu türden tüm işlemleri dava konusu edilmiş ve işlemler mahkemelerde iptal edilmiştir.

Sendika içi bu huzursuzluklardan dolayı da, 2011 yılında, üyelerin beşte biri, olağanüstü genel kurula gidilmesi için dilekçe vermiştir. Ancak bu talep yönetimce uygun görülmemiştir. Mevzuata göre tek başına üyelerin beşte birinin talebi yeterli görülmemekte ayrıca somut ve ciddi sebeplerin varlığı aranmamaktadır. Bu olayda, ortada somut ve ciddi sebepler de olmasına rağmen olağanüstü genel kurula gidilmemiştir. Bu nedenle de sendika yönetiminin bu işlemi de dava edilmiştir.

Dava devam ederken, sendika yönetimi bu kez, 01.12.2011 tarihinde, 2012 yılı üye sayısının tespiti sonrasında olağanüstü genel kurula gitmek için karar almıştır. Gün olarak da 15 Temmuzda karar kılmıştır. Ancak, Yazgan 11.6.2011 tarihinde, 2011 yılında aldığı bu olağanüstü genel kurula gitme kararını da keyfi olarak iptal etmiştir.

Diğer taraftan devam eden davada, Yargıtay, olağanüstü genel kurula gidilmemesi yönündeki sendika yönetimi işlemini 2013 yılı içinde iptal etmiştir. Yargıtay'ın bu kararı gereğince, sendika yönetiminin, 2011 yılında, delegelerin beşte birinin başvurduğu tarih itibariyle varolan delegelerle olağanüstü genel kurula gitmesi gerekmektedir. Ancak, 2011 yılında mevcut delege yapısıyla seçime gitmesi halinde seçimi kaybedeceğini düşünen Yazgan, bu tarihten sonra çok sayıda yeni şube kurarak ve bu sayede yeni delege atayarak, yapıyı değiştirmeye çalışmıştır.

Sendika yönetiminin hukuksuz tavırlarına bu ay içinde yeni bir işlem daha eklenmiştir. Yargıtay, sendikanın olağanüstü genel kurula gitmesini isterken, sendika 12.6.2013 tarihinde bu kez olağan genel kurula gidilmesini ve bunun tarihinin de 16-17 Kasım 2013 olmasını kararlaştırmıştır. Olağan ile olağanüstü arasında önemli bir ayrım bulunmaktadır. Olağanüstü genel kurul kararı alınması halinde, 2011 yılında delegelerle seçime gidilmektedir. Olağan genel kurul kararında ise 2011'den sonra Yazgan tarafından seçtirilen delegeler de seçimlerde oy kullanabilecektir. Bu nedenle, Yazgan'a muhalif olanlar bu kararın da iptali için dava açmış ve bu davada da mahkeme yönetimi Yargıtay kararına atıfla sendika yönetiminin aldığı kararın iptaline karar verilmiştir.

Yazgan'ın şuan için olağanüstü genel kurula gitme dışında bir seçeneği bulunmamaktadır. Ancak bu kararı sürekli olarak geciktirmekte ve başkan olarak geçirdiği dönemi uzatmaktadır.

Öte yandan, Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Büro Memur Sen ankara 12 Nolu şubesinin olağan genel kurulunda usulsüz yapıldığı için, şubenin kayyuma devrine karar vermiştir.

Yazgan'ın da, Ankara şubesi gibi, hukuka aykırı işlemlerde bulunmaya devam etmesi halinde, sendikanın olağanüstü genel kurula gitmesi ancak kayyumla mümkün olacaktır gibi görünmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber