Palalı saldırgana 27 yıl hapis istemi

Aralarında Taksim'de izinsiz gösteri yapan gruptakilere palayla saldıran Sabri Çelebi'nin de bulunduğu 4 şüpheli hakkında, 27'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Palalı saldırgana 27 yıl hapis istemi

Taksim'de izinsiz gösteri yapan gruptakilere palayla saldıran Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı. Şüpheliler hakkında 9 yıl 9 aydan, 27'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç tarafından hazırlanan ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, Sabri Çelebi'nin de bulunduğu 4 şüpheli ile biri polis, 3 müşteki yer alıyor. Olayın anlatıldığı iddianamede, 6 Temmuz'da Gezi Parkı ile ilgili Taksim Meydanı ve çevresinde toplanan kişilerin eylem yaptığı ve bu gruba polisin dağılmaları yönünde uyarıda bulunduğu, ancak gruptakilerin uyarıları dikkate almadığı ifade edilerek, polisin gruba müdahelesi sonucu gruptakilerin ara sokaklara yöneldikleri kaydeildi.

Bu sırada şüpheliler Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı, Murat Ertik ve Sabri Çelebi'nin ara sokaktaki göstericilere sopa ve satırlarla saldırmaya başladığı anlatılan iddianamede, polisin iki grup arasındaki çatışmayı önlemek ve gösteri yapan kişilerin zarar görmemesi için, çevik kuvvet şube müdürlüğünde görevli müşteki Kayhan Şahan'ın şüphelilere müdahale etmeye başladığı belirtildi.

Müdahale sırasında şüphelilerin polise karşı direndiği vurgulanan iddianamede, bu müdahale esnasında müşteki polis Şahan'ın yaralandığı, gösteri yapan diğer iki müştekinin de şüpheliler tarafından bıçaklanarak tıbbi müdahele ile giderilebilecek nitelikte yaralandıkları belirtildi.

Şüpheli Sabri Çelebi'nin beyanlarına da yer verilen iddianamede, Çelebi'nin Gezi Parkı olayları nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşadığını, iş yerine zarar vermelerini engellemek ve korkutmak için et kıymakta kullanılan "zırh" diye tabir edilen aleti eline aldığını söylediği belirtildi. Şüpheli Sabri Çelebi'nin yanında bulunan şüpheli Murat Erik'in de göstericilere döner bıçağı ile saldırdığı kaydedilen iddianamede, diğer şüphelinin de Sabri Çelebi'nin yanında çalıştığı ve onların da gösteri yapan gruba saldırdığı ifade edildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve Fas'a gittiği belirtilen şüpheli Sabri Çelebi ile haklarında adli kontrol kararı bulunan diğer 3 şüpheli hakkında "kasten yaralama", "görevli memura direnme ve memura karşı silahla (bıçakla) yaralama" ve şahıslara karşı yaralama suçlarını işlediklerinin tespit edildiği vurgulanan iddianamede, bütün şüpheliler hakkında 9 yıl 9 aydan, 27'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber