Tutuklu 8 KESK üyesi hakkında tahliye kararı

"DHKP/C terör örgütüne üyelik" iddialarına ilişkin soruşturmada tutuklu bulunan 8 KESK yönetici ve üyesinin tahliyelerine karar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tutuklu 8 KESK üyesi hakkında tahliye kararı

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Hakim Halil İbrahim Kütük, Şubat 2013'ten bu yana cezaevinde bulunan şüphelilerin tutukluluk durumlarını duruşmalı olarak inceledi.

Hakim Kütük, şüphelilerin ve avukatları Deniz Özbilgin'in beyanlarını aldıktan sonra, 8 kişinin de adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.

Tahliyesine karar verilenler KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ile Arzu Koluaçık, Acun Karadağ, Gülcan Kalkan, Salih Baydemir, Dinçer Öztürk, Abidin Sırma ve Mehmet Toğan.

Adli kontrol kapsamında şüphelilere yurtdışına çıkış yasağı ile karakola imza verme şartı getirildi.

Hakim Kütük, tahliye kararını gerekçelendirirken, "soruşturma dosyasının geldiği aşama, delillerin önemli ölçüde toplanmış olması, tutuklulukta geçen süre ve mevcut delil durumuna" dikkati çekti ve bu aşamada, şüpheliler hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli olduğunu tutanağa geçirdi.

-Soruşturma

Şüpheliler hakkındaki soruşturma, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin tarafından yürütülüyor.

Savcı Çetin, geçen haftalarda şüpheliler hakkında hazırladığı iddianameyi Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti. Mahkeme ise inceleme sonucunda, soruşturmanın eksik yapıldığı gerekçesiyle iddianameyi savcıya iade etmişti.

İddianamede, şüpheliler, terör örgütü DHKP/C'nin kamu çalışanları arasındaki yapılanmasını oluşturmakla suçlanırken, "terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyordu.

Muhabir: Mehmet Tosun, Barış Kılıç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber