Koncuk: Yönetici atama yönetmeliğinde mülakat olmasın

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk: "Çıkarılacak yönetmelikte eğitim çalışanlarının genel kararı üzerine, mülakat asla olmamalıdır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koncuk: Yönetici atama yönetmeliğinde mülakat olmasın

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliğinde mülakatın olmaması gerektiğini savundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, MEB Yönetici Atama Yönetmeliği'nin bir türlü yayınlanmadığını belirterek, Bakanlığın 2009 yılından bu yana problemsiz işleyen bir yönetmeliği ortadan kaldırarak en büyük hatayı yaptığını ileri sürdü.

Son yayınlanan taslak yönetmeliğe göre, eğitim çalışanları ve sendikaların görüşlerini Bakanlığa ilettiklerini bildiren Koncuk şöyle devam etti:

"Ülkemizdeki tüm bakanlıklarda, başta da Milli Eğitim Bakanlığında geçici görevlendirmeler alabildiğine yapılmaktadır. Başta şube müdürlüğü görevlendirmeleri olmak üzere, birçok okulda kurucu ya da geçici okul müdürleri, geçici müdür yardımcıları bulunmaktadır. Kuralsızlığın, kural haline getirildiği bir başka devir hatırlamak mümkün değildir. İnsanların ötekileştirildiği, illa benim adamım makam ve mevkilere gelsin de ne olursa olsun anlayışı köhne olduğu kadar hastalıklı bir anlayıştır. MEB ve Sayın Nabi Avcı bir an önce harekete geçmeli ve MEB'i bir yönetmelik dahi yayınlatamayan bir bakanlık olmaktan kurtarmalıdır. Çıkarılacak yönetmelikte ise eğitim çalışanlarının genel kararı üzerine, mülakat asla olmamalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber