Yanlışlıkla devreye giren 'panik butonu' polisi alarma geçirdi

Adana'da ayrıldığı sevgilisinden şiddet gördüğü ve tehdit aldığı iddiasıyla "panik butonu" verilen kadın, butonu alarma geçirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yanlışlıkla devreye giren 'panik butonu' polisi alarma geçirdi

Adana'da, ayrıldığı sevgilisinden şiddet gördüğü ve tehdit aldığı iddiasıyla "panik butonu" verilen kadın, butonu alarma geçirdi; pazarda alışveriş yaparken bulunan kadının, pantolonun cebinde taşıdığı "panik butonu"nun yanlışlıkla devreye girdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ayrıldığı sevgilisinden daha önce şiddet gördüğü ve tehdit aldığı gerekçesiyle kendisine "panik butonu" verilen Sıdıka Çetinalp'in (36) cihazının devreye girmesi üzerine sinyalin geldiği, merkez Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi'nde çalışma başlattı.

Polisler aynı zamanda, Çetinalp'e cep telefonunudan da ulaşmaya çalışırken, telefonu kapalı olan kadına ulaşılamadı.

"Panik butonu" sinyallerinin Çetinalp'e ait evin çevresinden geldiğini belirleyen ekipler, kadını evinin yakınındaki semt pazarında alışveriş yaparken buldu.

Polisler Çetinalp'e "Sizi takip eden birisi mi var? Niçin panik butonuna bastınız" diye sorarken, kadın butona basmadığını, kendiliğinden devreye girdiğini söyledi.

Ekipler, kadını "panik butonu"nu daha dikkatli kullanması konusunda uyararak bölgeden ayrıldı.

Sıdıka Çetinalp ise basın mensuplarına, "Pazar alışverişine giderken butonu cebime koymuştum. O da pantolonum dar olduğu için kendiliğinden devreye girmiş" dedi.

Çetinalp'e ayrıldığı sevgilisinden tehdit aldığı gerekçesiyle önceki ay mahkeme kararıyla 6 aylık koruma kararı ve panik butonu verilmesi uygun görülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber