Telekomun fiber optik kablolarını çaldılar

Telekom'a ait fiber optik kabloların hırsızlar tarafından kesilerek çalınması nedeniyle Titreyengöl'de bulunan turistik tesislerin dünya ile ilişkisi kesildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Telekomun fiber optik kablolarını çaldılar

Telekom'a ait fiber optik kabloların hırsızlar tarafından kesilerek çalınması nedeniyle Titreyengöl'de bulunan turistik tesislerin dünya ile ilişkisi kesildi. Gece meydana gelen olayın ardından 24 otelde konaklayan turistler internet ve telefon bağlantısı yapamıyor.

HİÇBİR İŞE YARAMAZ

Titreyengöl Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği Derneği (TİSOYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan, hırsızlara çağrıda bulunarak, "Artık Titreyen, Sorgun bölgesi PTT yer altı kabloları bakır değil. Onu bir kere unutsunlar. Türk Telekom, PTT'nin çektiği buradaki tüm kablolar artık fiber optik. Satsan satılmaz, yesen yenilmez, atsan atılmaz durumda" dedi.

BU HAİNLİĞİ YAPMAYIN

Titreyengöl ve Sorgun'daki bütün otellerin alt yapısının çökmüş durumda olduğunu belirten Aydoğan, şöyle konuştu: "Yani dünya ile ilişkimizi bitirmiş durumda. Bu hainliği yapmasınlar. Onlar da Türkiye'den ekmek yiyorlar. Bu ülkede yaşadılar, büyüdüler. Yanlış bir iş peşindeler ama yaptıkları işin kendisine getirecek bir değeri yok, hem de bizlere ve ülkemize zararları var. Onun için onlara tekrar çağrıda bulunuyorum. Onlar artık bu işi bıraksın. Artık bizim bölgemiz ve diğer bölgelerde çalma işini bitirsinler. Çünkü, fiber optik sisteme geçildi. Bunun için de güvenlik birimlerimizi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz."

OTELLER DOLU

Bölgedeki 24 otelde doluluk oranlarının yüzde 90 olduğuna dikkat çeken Hüseyin Aydoğan, "İnternet erişimi sayelerinde bitirildi. Bu gün sabah erken saatlerde veya gün ağarırken çalma işini yapmışlar ve bütün sistemi çökertmişler" diye konuştu.

TELEKOM ÇALIŞMA BAŞLATTI

Olayın ardından Telekom ekipleri, kabloların kesildiği bölgede çalışma başlattı. Telekom yetkilileri çalışmaların hızla sürdüğünü, akşam saatlerinde her şeyin normale döneceğini dile getirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber