Şube müdürünün, kadın mühendise saldırdığı iddiası

SAMSUN'da bulunan Devlet Su İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan inşaat mühendisi Saliha Öz, aynı kurumda görev yapan Şube Müdürü M.D.'nin kendisine fiili saldırı girişiminde bulunduğunu, ardından da görev yerinin değiştirilerek mobing uygulandığı iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şube müdürünün, kadın mühendise saldırdığı iddiası

Samsun'da iddiaya göre geçen ay meydana gelen olayda Devlet Su İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan inşaat mühendisi Saliha Öz, aynı kurumda görev yapan Şube Müdürü M.D.'nin odasında işle ilgili bir konuda anlaşmazlık yaşadı. M.D. dışarı çıkarak kendi odasına giden Saliha Öz ile bu kez odanın önünde tartışmayı sürdürdü. ve iddiaya göre üzerine yürüdü. Şubede görevli diğer personelin araya girmesi üzerine M.D. kadın inşaat mühendisinin yanından uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra Saliha Öz, çalıştığı yere 40 kilometre uzaklıkta Çarşamba İlçesi'nde başka bir birimde görevlendirildi.

Mühendis Saliha Öz, kendisine fiili saldırı girişimde bulunulduğu ve ardından da görev yerinin değiştirilerek mobing uygulandığını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. DSİ 7'inci Bölge Müdürlüğü'ne, Başbakanlığa ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na da şikayet etti.

SENDİKADAN TEPKİ

KESK'e bağı Enerji, Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, basın toplantısı düzenleyerek olayı kınadı. Kadına yönelik şiddetin artık kamu kurum müdürleri tarafından yapıldığını ileri süren Erdoğan, şunları söyledi:

"DSİ'de görevli bir şube müdürü kadın inşaat mühendisini dövmeye kalkışmıştır. Yaşanan bu saldırı sonrasında, hem saldırıya uğrayan arkadaşımız Saliha Öz, hem de üyesi olduğu sendikamız tarafından bu olayla ilgili gerekli soruşturmanın açılması ve yapılan soruşturma sonucunda saldırıyı gerçekleştiren Şube Müdürü hakkında gereğinin yapılmasını talep eden yazılar DSİ 7'nci Bölge Müdürlüğüne gönderilmiştir. Ancak, aradan neredeyse 1 ay geçmesine karşın DSİ 7'nci Bölge Müdürlüğünden konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatıldığına dair en ufak bir emare ve bilgi ulaşmamıştır. Böylesine önemli bir konuda DSİ 7'nci Bölge Müdürlüğü idaresinin takındığı duyarsız ve umursamaz tavır hepimizi üzmüş ve şaşırtmıştır."

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kadına şiddetin kamu kurumlarında görülür hale geldiğini söyleyen inşaat mühendisi Saliha Öz, "Bunu sadece ben yaşamadım. Bir çok arkadaşım yaşadı. Ama hiç kimse benim kadar cesur değil. Yapılması gereken hukuksal anlamda yapacağız. Benim idarecilerden isteğim bu kişinin cezalandırılması. Benim psikolojim bozuldu. Odamda yalnız kalamıyorum. Arkadaşım göreve gitmesi durumunda eşimi yanıma çağırıyorum” dedi. Saliha Öz konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber