CHP'den 'e-seçmen' hizmeti

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından uygulamaya konulan hizmet sayesinde, seçmenler kimlik numaraları ile hem kendilerine hem de aynı binadaki diğer seçmenlere ait bilgilere kolayca ulaşabiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 16:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
CHP'den 'e-seçmen' hizmeti

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından uygulamaya konulan "e-seçmen" hizmeti sayesinde, seçmenler kimlik numaraları ile hem kendilerine hem de aynı binadaki diğer seçmenlere ait bilgilere kolayca ulaşabiliyor.

Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, yaptığı açıklamada, demokrasilerde en önemli konuların başında seçimlerin geldiğini söyledi.

Türkiye'deki seçmenlerin büyük bölümünün seçimlerin güvenilirliğinden kuşku duyduğunu savunan Halıcı, parti olarak seçim süreçlerinin her aşamasında karşılaşılabilecek usulsüzlükler ve hataların belirlenerek düzeltilmesi için çözümler üretmeye çalıştıklarını anlattı.

Seçimlerin güvenirliğine yönelik kuşkuların hem siyasete hem partilere hem de seçimlere olumsuz etki yaptığına değinen Halıcı, "Biz CHP olarak, güvenilir ve dürüst bir seçim için hem seçim öncesinde yapılacak işlemler hem seçim günü yapılacak işlemler hem de oy verme işlemi bittikten sonra oyların sayılması, itirazlar gibi bütün aşamalara dönük çok ciddi aldığımız önlemler ve çalışmalarımız var" diye konuştu.

Halıcı, şöyle devam etti:

"Seçim öncesinde yapılacak çalışmalar son derece önemli. Daha önceki seçimlerde hep hayali seçmenlerden bahsedildi, belli bir yerde oturmadığı halde orada oy kullanan insanlardan bahsedildi. Ölü olduğu halde oy kullanan seçmenler ortaya çıkarıldı. Bütün bunların kontrol edilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere Türkiye'de 200 bin sandık var. Biz CHP olarak her sandık için 2 sandık çevresi görevlisi görevlendirdik. Sayısı 400 bine ulaşacak bu görevlilerimiz, sandık sandık seçmenlere yönelik çalışmalar yapacak. Parti çalışmalarının yanı sıra seçmen bilgilerine yönelik eksikler, hatalar varsa bunların giderilmesi yönünde de girişimlerde bulunacak."

-"Hangi partiden olursa olsun"

Yaptıkları tüm bu çalışmaların yeterli olmayacağını düşünerek, "www.chp.org.tr" adresi üzerinden "e-seçmen" uygulamasını hizmete soktuklarını anlatan Halıcı, seçmenlerin bu uygulamayı kullanmasının önemine işaret etti.

Aslında YSK'nın yapması gereken hizmeti, sunduklarını dile getiren Halıcı, "Hangi partiye yakın olursa olsun dürüst ve güvenilir bir seçim isteyen tüm yurttaşlarımızı e-seçmen uygulamamızı kullanarak seçmen listelerini kontrol etmeye ve gördükleri eksiklik, fazlalık ve hataları bağlı oldukları ilçelerin ilçe nüfus müdürlüklerine bildirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

-Akıllı telefonlar için de "e-sandık" uygulaması

Halıcı, sistemin yaygın olarak kullanımını sağlamak amacıyla akıllı telefonlar için de "e-sandık" uygulamasını geliştirdiklerini anlattı.

Uygulamanın akıllı telefonlara ücretsiz indirilebildiğini belirten Halıcı, kullanımının ise çok kolay olduğunu ifade etti.

Uygulamalar sayesinde, seçmenlerin kimlik numaralarıyla hem kendilerine hem de aynı binadaki diğer seçmenlere ait bilgilere kolayca ulaşabildiğini bu sayede de "sahte seçmenlerin" belirlenebildiğine dikkati çeken Halıcı, sistemin kesinlikle adres bilgisi içermediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber