Samsun vergi dairesi başkanı istifa etti

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, görevinden istifa ettiğini belirterek, hizmetine yeminli mali müşavir olarak devam edeceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun vergi dairesi başkanı istifa etti

Samsun'da 2003'ten beri başarılı çalışmalara imza atan Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa nedeniyle ilgili yerel seçimlerde aday olacağı iddiaları hakkında açıklama yapan Şuayip Sevgi, "Hakkımda 'Bafra Belediye Başkanlığı için aday olacağım' söylentileri var. Böyle bir durum söz konusu değil. Ben zaten başkandım. Bizim bildiğimiz iş siyaset değildir" dedi.

Yaklaşık 18 yıl 5 ay süren kamu hizmeti görevimi bugün itibariyle sonlandırdığını söyleyen Şuayip Sevgi, "31 Aralık 2003 tarihinde Samsun Gelirler Bölge Müdürü ve 3 Ağustos 2005'ten bu yana ise Samsun Vergi Dairesi Başkanı olarak sürdürmüş olduğum ve yaklaşık 18 yıl 5 ay süren kamu hizmeti görevimi bugün noktalıyorum. Bizim denetim birimlerinde görev yapan arkadaşlarımız 10. yıllarını doldurduklarında yeminli mali müşavir olma hakkını elde ediyorlar. Biz de 10. yılımızı doldurduğumuzda bu hakkımızı elde etmiştik. Bugüne kadar böyle bir karar vermeyi hiç düşünmemiştim. Samsunlu olmam ve memleketimi seviyor olmamdan kaynaklanan memuriyet göreviyle başka illere gitmeyi gönlüm istemedi. Buradan herhangi bir görev değişikliği olmadan, farklı bir yere gitmeden kendi hür irademle Samsun'a yerleşerek Samsun'daki vergi mükelleflerine hizmetimizi devam ettirmek amacıyla Samsun'da yeminli mali müşavir olmak üzere kamu hizmetinden ayrılıyorum" dedi.

Görev yaptığı süre içerisindeki yaptığı başarılı çalışmalardan da örnekler veren Şuayip Sevgi, "2005 yılında toplam vergi mükellefi sayımız 54 bin 167 idi. Vergi tahakkukumuz 458 milyon lira, tahsilatımız ise 359 milyon liraydı. Türkiye sıralamasında tahakkuk ve tahsilattaki yerimiz 18, tahsilat oranımız sıralamasında ise 28. sıradaydık. 31 Aralık 2012 tarihinde ise tahakkukumuz 1 milyar 976 milyon 143 bin lira olurken, tahsilatımız 1 milyar 653 milyon 413 liradır. Tahsilat oranımız şu anda yüzde 81,55, tahakkukta Türkiye'de sıralamamız ki sıralamamız 14, tahsilat sıralamamız 12, tahsilat oranında ise 13'ncü sıradayız. Yani bu geçen 8 yıllık sürede Samsunumuzu Vergi Dairesi Başkanlığı faaliyetleri açısından iyi ilişkiler içerisinde hizmet verdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber