Dev Sağlık-İş'ten istatistik tepkisi

ANTALYA'da Dev Sağlık-İş üyesi çalışanlar, mahkeme kararı olmasına rağmen üye sayılarını az göstererek kendilerine sendikal hakları tanımayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na tepki gösterdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dev Sağlık-İş'ten istatistik tepkisi

DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş üyesi çalışanlar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde eylem yaptı. A Blok önünde toplanan 50 kişilik grup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Temmuz ayı istatistiklerinde sendika üye sayılarının az gösterilmesi nedeniyle kendilerinin yok sayıldığını savundu.

Ankara 12'nci İş Mahkemesi'nde görülen davada üye sayılarının 7 bin 899 olduğunu ispatladıklarını dile getiren Dev Sağlık-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Bekir Çivi, "Taşeron şirketlerin SGK'ya yaptığı keyfi bildirimler esas alınarak belirlenen, bu nedenle bizleri sağlık işçisi olarak tanımayıp yok sayan sendika üye istatistiklerine karşı açtığımız itiraz davasını kazandık. 25 Temmuz'da verilen kararla istatistikte 1234 olarak belirtilen sendikamızın üye sayısının 7 bin 899 olduğu ve iş kolumuzda 2.81'lik bir örgütlenmeye sahip olduğuna hükmedildi" dedi.

Çivi, bu kararın hastanelerde taşeron aracılığıyla çalışan işçilerin sağlık işçisi olduğu ve sendikalarına üye oldukları anlamına geldiğini belirtti. Çivi, "Bu karar aynı zamanda sendikamızın toplu iş sözleşmesi yetkisi kazandığı anlamına gelir. Dev Sağlık-İş iş kolu barajını aşarak işyerlerinde toplu sözleşmeler yapabilmek için yetkili sendika haline gelmiştir. Mahkeme kararı son derece açık olmasına rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikal istatistiklerde üyeliklerimiz yine sayılmadı. Taşeron sorununu çözmek istediğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na soruyoruz; Taşeron işçinin yasal haklarını ve iradesini tanımayarak mı sorunu çözeceksiniz? Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan en temel yurttaşlık haklarından biri olan sendika hakkımızı kullanabilmek için bile her yolu deniyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından alkışlar eşliğinde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber