İl dışı naklinde, eş durumuna MEB çözümü

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl dışı naklinde, eş durumuna MEB çözümü

"İl dışı yer değiştiren öğretmenlere acil duyuru (eş durumu" haberimizde;

"Her ikisi de öğretmen olan eşlerden iller arası yer değiştirmede birisi atanıp, diğeri atanamayanlardan ataması yapılan öğretmenin isteği doğrultusunda ilişiği kesilmeyebilir. Bu öğretmen, eşinin özür durumunda yer değiştirmesi yapılamaması durumunda atamasının iptalini talep edebilecektir."

şeklindeki bakanlık açıklamasına yer vermiştik.

Bu gelişmeden sonra 2013 Yaz Dönemi Öğretmenlerin Özür Durumundan İl İçi ve İller Arası Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru Taslağı yayımlanmış öğretmenler belki eşimin ataması özür durumundan yapılır beklentisine girmişlerdir.

Bu durumda ataması yapılan eş atamasını iptal etirecek midir? Yoksa ataması yapılmayan eş için özür durumu başvurusunda bulunup, özür durumu ataması çıkmazsa il dışı ataması yapılan eş atamasını iptal etirebilecek midir?

Yukarıda yer verdiğimiz sorular üzerinde kara kara düşünüp ne yapacagına karar vermekte zorlanan öğretmenleri Bakanlık aşagıdaki e-maili ile rahatlatmıştır.


Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanlığının 29 Temmuz 2013 tarihli e-maili;

Her ikisi de öğretmen olan eşlerden iller arası yer değiştirmede birisi atanıp, diğeri atanamayanlardan ataması yapılan öğretmenin isteği doğrultusunda ilişiği kesilmeyebilir. Bu öğretmen, eşinin özür durumunda yer değiştirmesi yapılamaması durumunda atamasının iptalini talep edebilecektir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber