MEB'e öğrenim özrü önerisi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile bütünlüğüne engel olmayan öncelikleri anlayışla karşılayan kimseyi mağdur etmeyen eğitim kurumuna yakışan eğitim ve gelişme için öğrenim özrü önerisi

Biz öğretmenler aile bütünlüğünün her şeyin üzerinde olduğu düşünen ve buna eğitimle katkı sunmaya çalışan, eğitim ve öğretim sevdalısı insanlarız. Çünkü aile devletin ve milletin temelini oluşturan en önemli müessesedir. Aile bütünlüğünün sağlanması devletimizin ve milletimizin temelinin sarsılmaması için eşlerin bir arada mutlu ve huzurlu olması gerekir. Bu sebeple eş ve sağlık özrü öğrenim özründen acil ve elzemdir. Bu noktada sizleri anlıyor ve eş özrü atamalarını destekliyoruz. Öğrenim özrü konusunda yapılan suiistimaller sık sık MEB ve çalışanları tarafından dile getirilmekte; bu durum yükseköğrenimini hakkıyla yerine getiren idealist-yenilikçi öğretmenlerin hiçe sayılmasına neden olmaktadır. (Formalite evlilikler ve sahte sağlık raporları konusunda bu muamele yapılmamaktadır) Biz, sizlerden eğitimimizi tamamlayıp, kendimizi geliştirmek, devletimize ve milletimize faydalı olmak isteyen biz öğretmenleri de anlamanızı bekliyoruz. Sizleri de bizleri de mağdur etmeyen bir öneri sunmak istiyoruz;

2 dereceli bir özür gurubu ataması ile öncelikli olarak eş ve sağlık 2. öncelikli olarak öğrenim özrü tayinlerinin yapılması aile bütünlüğünün elzem ve aciliyetine zarar vermeyeceği gibi öğrenim özrü bekleyenlerin de mağduriyetini giderecektir. Bir eğitim kurumu olan bakanlığımızın yine bir eğitim hakkından ötürü mahkemelerde dava edilmesi, hak aranması bizleri de rahatsız ediyor ve bir çözüm getirilmezse sanırım etmeye de devam edecektir.

Bir akademisyen olan sayın müsteşarımız Doç. Dr. Yusuf TEKİN akademik olarak kendimizi geliştirmemizi desteklemesini ümit ediyoruz. Bakanlığımızı, öğrenim özrü bekleyen öğretmenleri ve altını çizerek söylüyoruz eş özrü bekleyen öğretmenlerin önceliğine dokunmadan mağdur etmeyecek makul bir öneri ile çözüm bekliyoruz.

Öğrenim Özrü için ücretsiz izin uygulaması yanlış bir uygulama olacaktır. Çünkü zaten ekonomik imkânları kısıtlı bir kesimin bu kasıtlı bütçe ile yüksek lisans ve doktora yapmaya çalışmasına izin vermek için aylıksız izne ayrılmasını beklemek komik olacaktır. Bu çözümü eş durumu mağdurları da zaten kullanmamıştır.

Öğrenim Özrü Mağdurları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber