MTSK uygulama sınavlarındaki tahakkuk sorunu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere 29 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazetede ilan edildiği üzere özel öğretim kurumları yönetmeliği değiştirilerek MTSK uygulama sınavlarında değişikliğe gidilmiştir.

Eski yönetmelikte bir komisyona 20 öğrenci düşmekte ve her öğrenci için 15'er dakika uygulama sınavı yapılmakta iken yeni yönetmelikle bir komisyona 14 öğrenci düşmekte ve her öğrenci için 30'ar dakika uygulama sınavı yapılmaya başlanmıştır. (haziran ve sonrası dönem öğrencileri için).

Tüm bunların yanında sınav tahakkuk sistemi de değiştirilmiştir. Ancak burada il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde çalışan personel ne yapacagını bilemez duruma düşmüştür.

Yeni sistem üzerine bilgilendirilmeden sınavı kendi çabalarıyla yapan çalışanlar bu kez de tahakkuk derdiyle karşı karşıya kalmıştır.

Tarafımıza bildirilen şikâyetlerde bakanlığı bile aradıklarını ancak ya telefona bakan birinin bulunmadığını ya da es kaza telefonu biri açsa dahi konuyla ilgisiz birinin telefonu açtığını neticede hiç bir şey öğrenemediklerini bildirmişlerdir.

Merkezi bir tahakkuk programı hazırlamak çok mu zordur merak etmekteyiz. Yayımlanan duyuruda gelir vergisine takılanlardan yüzde 20, takılmayanlardan yüzde 15 kesintiye gidileceği ve ayrıca damga vergisi kesileceği bildirilmiştir.

Büyük illerde yüzlerce öğretmen görevlendirildiğini varsayarsak bu kadar kişinin maaşını takip etmek biraz imkânsız değil midir? Amaç vergi verilmesini sağlamaksa toplam tutar üzerinden vergi dairesine ücretin yatırılması sağlanabilir. Taşradaki tüm personeli kaderiyle bırakmaktan başka bir şey değildir.

Eğitiminin verilmediği nasıl yapılacağını öğretilmediği halde sorunsuz sonuç beklenmektedir. En ufak bir yanlışta müfettişlere hesap vermek durumunda kalanlar yine bu personellerdir. Bakanlığımız bilmelidir ki iş ve işlemlerini memurlar yürütmektedir.

En azından bir hatırlatalım istedik. Umarız bu kaos ortamı bir an önce son bulur. Sınavdan alacakları para da önemli ölçüde kesilen, zaten maaşı diğer kurumlara göre daha az olan MEB memurları son derece bunalmıştır. Bu kadar dikkat isteyen iş ve işlemleri yürütmek, bunun karşılığında emeğinin karşılığı alamamak, üstü kapalı açıklamalarla mücadele etmek iyice zorlaşmıştır.

Sistem olarak yeni sınav sistemi son derece güzeldir. Direksiyon sınavını geçmek iyice zorlaşmıştır. Tamamen onayladığımız bir durumdur. Tahakkuk ve ücret dağılımı da düzene koyulduğunda çok daha güzel olacaktır. Saygılarımızla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber