Vekilden akrabasına Meclis yasağı

Ak Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati kendisinin nüfuzunu kullanarak bazı kurum ve kuruluşları arayan uzaktan akrabası Kenan Nebati için Meclis’e giriş yasağı koydurttu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekilden akrabasına Meclis yasağı

ÖNDER YILMAZ

TBMM, bir vekil ile akrabası arasında yaşanan ilginç bir tartışmayı konuşuyor. Kenan Nebati adlı bir kişi TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak Meclis'e girişinin neden yasaklandığını ve yasağın kaldırılmasını istedi. Başvurunun izini süren komisyon, Kenan Nebati'ye Meclis'e giriş yasağını Ak Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati'nin koydurttuğunu belirledi. Ak Partili vekil Nureddin Nebati uzaktan akrabası olan Kenan Nebati'nin nüfuzunu kullanmaya çalıştığı için Meclis'e giriş yasağı koydurttuğunu aktardı.

Konuya ilişkin olarak Hukuk Hizmetleri'nin yanı sıra TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'na da yazı gönderilirken, gelen yanıtlarda Kenan Nebati'nin giriş yasağının, İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati'nin 8 Aralık 2011 tarihli dilekçesi üzerine TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu kararıyla konulduğu bildirildi.

Yazılarda, yeni yasama yılında yapılacak Güvenlik Koordinasyon Kurulu başkanlığında durumunun yeniden değerlendirileceği bilgisi verildi. Ak Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati konuya ilişkin olarak söz konusu akrabasının “nüfuzunu kullanmaya çalışması” nedeniyle TBMM'ye gelmesinin yasaklanmasını istediğini kaydetti. Kenan Nebati'nin uzaktan akrabası olduğunu ifade eden vekil Nebati, ilgili şahsın kardeşi olduğunu söyleyerek bazı kurum ve kuruluşları aradığını, bunun üzerine de Meclis'e başvurarak giriş yasağı konulmasını talep ettiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber