Kars'ta Ermeni askerler Türk çobanı vurdu

Kars'ın Arpaçay ilçesinde Ermenistan sınırında hayvanlarını otlatan çobana Ermeni askerlerce ateş açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta Ermeni askerler Türk çobanı vurdu

Açılan ateş sonucu çoban hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Arpaçay ilçesinde Ermenistan'a sınır olan yaylada hayvanlarını otlatan çoban Mustafa Ülker, Ermenistan sınırına geçen hayvanlarını almak için hayvanlarının yanına gidince Ermeni askerlerce açılan ateş sonucu vuruldu. Ağır yaralanan çoban hayatını kaybetti.

Öte yandan, Kars Valisi Eyüp Tepe, olayın doğru olduğunu teyit ederek çobanın cenazesinin geri alınması için Kaymakamlık ve Hudut Tabur Komutanlığı'nca girişimlere başlandığını söyledi.

ERMENİ ASKERLER TARAFINDAN VURULAN ÇOBANIN CENAZESİ ALINDI

Kars'ın Arpaçay ilçesinde bulunan Akyaka yaylasından Ermenistan sınırını geçen hayvanını almak için sınıra giren ve Ermeni askerler tarafından vurulan çobanın cenazesi teslim alınarak ambulansla Arpaçay Aile Sağlığı Ocağı'na getirildi.

Önceki gün akşam otlattığı hayvanlardan birisi Ermenistan sınırları içerisinde doğum yapan ve hayvanını almak için yaklaşık 15 metre Ermenistan sınırına giren Mustafa Ülker (35), mevziye yatan Ermeni askerlerinin açtığı ateşle sırtından vuruldu. Ağır yaralanan çoban Mustafa Ülker, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın duyulmasıyla beraber Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, Arpaçay Kaymakamı Can Aksoy, Askeri yetkililer, Akyaka Belediye Başkanı Nevzat Deniz ve Ülker'in yakınları Arpaçay Süngütepe mevkiinde bulunan Akyaka Yaylası'na geldi.

Burada Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu ve askeri yetkililer Ermenistan tarafına geçerek, çoban Mustafa Ülker'in cesedini teslim aldı. Ambulansa konulan Ülker'in cesedi Arpaçay ilçesine getirildi.

Arpaçay Aile Sağlık Ocağı'na getirilen Ülker'in cesedi daha sonra kızılaya ait ambulansla Erzurum Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber