Özel İdare işçileri pazardaki pirince bakarken evdeki bulgurdan oldu

Aydın İl Özel İdaresi’nde çalışıp 2500 TL hayali ile valiliğe dava açan 450 kişiye bin 100’er lira ceza geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel İdare işçileri pazardaki pirince bakarken evdeki bulgurdan oldu

Aydın İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan ve bir sendikaya bağlı olarak faaliyetlerini yürüten yaklaşık 450 işçi iş yerine servis hizmeti vermediği gerekçesi ile açtıkları davayı kaybedince mükafat ve tazminat beklerken, bin 100'er TL tutarında cezaya maruz kaldı.

Yaklaşık 495 bin TL tutarında cezaya maruz kalan işçilerin bir kısmı mahkum edildikleri para cezasını peşin ödeme yaparken bazılarının ise taksitlendirme yaptırdığı öğrenildi. Aydın İl Özel İdaresi'nin ticarethane olmadığını belirterek yetkililerin bu cezayı affetmesini isteyen Yol İş Sendikası yetkilisi İsmail Evren, “Valiye çıktık, cezanın affedilmesini istedik. Valimiz, 'Kazansaydınız devletten bu parayı alacak mıydınız' dedi. Biz de sessiz kalınca 'O zaman kaybettiyseniz bu parayı ödeyeceksiniz' dedi. Yani ceza affedilmedi” diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre Yol İŞ Sendikası'na bağlı olarak çalışan işçilerden yaklaşık 450 kişi 29 Ocak 2010 tarihinde işyerlerinde servis otobüsü olmadığı gerekçesiyle Özel İdareye dava açtılar. Aydın 2. İş Mahkemesinde görülen davaya işçilerin avukatı dahil kimse katılmayınca dosya işlemden kaldırıldı ve dava işçilerin aleyhine sonuçlandı.

Devletten 2 bin 500 TL tazminat beklerken, bin 100 TL cezaya maruz kalan sendika işçileri adeta pazardaki pirince bakarken evdeki bulgurdan olup affı mümkün olmayan bu cezayı ödemeye başladılar. Devletten 2 bin 500 TL tazminat alma hayali ile açtıkları davada bin 100 TL ödeme yapmak zorunda kalan işçiler, dava ile yeterince ilgilenmediği gerekçesiyle avukata tepki gösterdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber