Doğa harikası Dokuzoluk

ADANA'nın merkez ilçesi Karaisalı'ya bağlı Boztahta Köyü'nde bulunan Eğlence Irmağı üzerindeki vadi şeklindeki Dokuzoluk Piknik Alanı, tatilci ve turist akınına uğruyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğa harikası Dokuzoluk

Karaisalı Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çevre düzenlemesi yaptırılan Dokuzoluk Piknik Alanı, doğal güzelliği ile Karaisalı turizmine hareket getirdi. Adını, 9 ayrı oluktan akan sulardan alan Dokuzoluk, Adana'nın saklı cennetlerinden birisi olma yolunda ilerliyor. Irmak üzerindeki derin vadide oluşan gölet ise yaz günleri dolup taşıyor. Sıcaktan bunalanların kendini kıyafetleriyle içine attığı göl özellikle hafta sonları piknikçilerin akınına uğruyor.

Görsel güzelliğinin yanı sıra dağdan gelen buz gibi suda yüzmenin keyfini çıkartanlar, "Pazar günleri burada iğne atsan yere düşmez. İklim olarak vadi arasındaki ağaç araları gölge ve serin. Ayrıca gölette yüzme imkanı da olduğu için hem piknik ve de gölette keyif yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Karaisalı Kaymakamlığı yetkilileri de bölgenin doğal dokusunu bozmadan vatandaşların imkanına sunulduğunu, piknikçilerin de alanı iyi koruması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber