KESK, Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı

KESK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde düzenlediği eylemle, sürece ilişkin yaklaşım ve taleplerini dile getirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK, Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı

KESK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde düzenlediği eylemle, kamu görevlilerinin 2014-2015 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerine yönelik taleplerini dile getirdi.

TRT Arı Stüdyoları önünde toplanan KESK üyeleri, çeşitli sloganlar atarak bakanlık önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan KESK Başkanı Lami Özgen, "kamu görevlilerinin 2014-2015 toplu sözleşme görüşmelerinin" bugün başladığını söyledi.

Aileleri ile 15 milyona ulaşan kamu emekçisi ve emeklisinin beklentilerinin bugüne kadar boşa çıkarıldığını iddia eden Özgen, "Kamu emekçileri yoksullaşırken sermaye, iktidar sayesinde zenginliğine zenginlik kattı. 'Kamu emekçilerini enflasyona ezdirmiyoruz' diyen AKP iktidarı döneminde reel ücretler yüzde 30 eridi. Son 10 yılda gıda ürünleri yüzde 173'ün üzerinde, elektrik, doğalgaz, su faturaları ise yüzde 250'nin üzerinde arttı. Artık yeter, 'kaynak yok, aynı gemideyiz' yalanlarından sıkıldık" değerlendirmesinde bulundu.

Toplu sözleşme taleplerini 24 Temmuz itibarıyla sunduklarını anımsatan Özgen, bu taleplerini tekrarladı.

Grevin teminat altına alınacağı bir yasal düzenlemenin hemen yapılması gerektiğini savunan Özgen, temel maaşın 2 bin 340 liraya yükseltilmesi ve aynı oranda yılda iki kez ikramiye ödenmesi gerektiğini söyledi.

Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, kira, yiyecek yardımı gibi diğer taleplerini de sıralayan Özgen, "Sendikalı olsun olmasın, tüm kamu emekçilerini mücadeleyi büyütmeye ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Özgen, açıklamasının ardından beraberindeki sendika yöneticileriyle, alkışlar eşliğinde görüşmelere katılmak üzere bakanlığa girdi.

Bu arada, caddede bulunan ve taleplerini dile getiren DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyesi bir grup da görüşmelere katılma talebiyle bakanlığa girmek istedi. Bakanlık görevlilerinin bir süre izin vermediği grup, daha sonra binadan içeri alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber