Artuklu Üniversitesi Kürdoloji Bölümü kontejanı doldu

MARDİN Artuklu Üniversitesi Kürt Dili Edebiyatı Bölümü'ndeki 47 öğrenci kontejanı doldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Artuklu Üniversitesi Kürdoloji Bölümü kontejanı doldu

LYS sonuçlarıyla birlikte bu yıl Artuklu Üniversitesi ile birlikte Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü açan Muş Alparslan ve Bingöl Üniversiteleri dahil toplam 129 kişilik öğrenci alımı için yüksek puanlı olmasına rağmen, kontejanların tamamen dolduğu belirtildi.

Geçen yıl ilk öğrencilerini alan Mardin Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü, bu yıl 445 taban puanıyla öğrenci almasına rağmen, 47 kişilik öğrenci kontejanının tamamen dolduğu belirtildi. Bu yıl Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü açan Muş Malazgirt Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi de 41'er kişilik kontejanlarıyla birlikte, 3 üniversiteye toplam, 129 kişi, Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuma hakkı kazandı.

Özellikle geçen yıl ilk öğrencilerini alan Mardin Artuklu Üniversitesi'nde 445 gibi yüksek taban puanıyla öğrenci almasına rağmen, öğrencilerin çoğu bu üniversitede Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü okumayı tercih ettiği ifade edildi.

Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğunu belirten Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, Kürt Dili ve Edebiyatı'nın başka üniversitelerin farklı bölümleriyle kıyaslamanın doğru olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Yüksek taban puanı olmasına rağmen öğrencilerin üniversitemizi seçmesi, elbetteki sevindirici bir olaydır. Bu alanda öncü olan üniversitemiz öğrenciler tarafından tercih edilmesi de çok doğru ve mantıklı bir seçim. Diğer üniversitelerde yeni eğitime başlanıyor. Ancak biz bu konuda daha tecrübeliyiz ve akademisyenlerimiz de aynı şekilde daha tecrübeli. Dediğim gibi üniversitemiz daha genç, diğer üniversitelerle kıyaslanmak güzel tabii ki."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber