Sayıştay, sansür iddiasını yalanladı

Sayıştayın, raporlarına ilişkin perde ve sansür kavramlarıyla nitelendirilebilecek ve denetçilerin çalışmalarına yönelik sus payı veya ceza kavramlarıyla ilişkilendirilebilecek gizli bir gündemi ve yol haritası bulunmamaktadır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştayın, raporlarına ilişkin "perde ve sansür" kavramlarıyla nitelendirilebilecek ve denetçilerin çalışmalarına yönelik sus payı veya ceza kavramlarıyla ilişkilendirilebilecek gizli bir gündeminin ve yol haritasının bulunmadığı bildirildi.

Sayıştay Başkanlığının yazılı açıklamasında, bugün bazı basın yayın organlarında "Sayıştay raporuna sansür" ve "Rapordan çıkan kamu zararı tartışması" başlıklı Sayıştay raporlarına atfen yer alan haberler hakkında açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Sayıştay denetimlerinin sonuçlarının, denetimin amacı, raporlamanın hedefi ve bulgularının mahiyetine göre ayrı ayrı raporlandığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Esasen yürütülen tek bir denetim süreci sonunda tespit edilen bulgulardan birden fazla 'Sayıştay Raporu' üretilmiş olmaktadır. 'Mali Denetim Raporu', mali bulgular ile kurumsal düzeyde sistematik karakter taşıyan uygunluk bulguları bir araya getirilerek elde edilmektedir. 6085 sayılı Sayıştay Kanununda 'Sayıştay Raporları' bölümünde düzenlenmiş olan söz konusu raporların muhatabı kamu idarelerinin kendileri, kamuoyu ve TBMM'dir. Bu raporların hedefi, ilkeleri 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda belirlenmiş bulunan mali yönetim sürecine ilişkin üst yöneticinin kurumsal ve yönetsel hesap verme sorumluluğunu ortaya koymaktır.

6085 sayılı Kanunda 'Sayıştay Raporları' arasında sayılmayıp ayrıca düzenlenen 'Yargılamaya Esas Raporlar' da yine aynı denetim sürecinde tespit edilen bulgulardan üretilmektedir. Ancak bu raporlar, münhasıran kamu zararı tespiti yapılmış olan uygunluk bulgularından oluşmaktadır. Zira bu raporların hedefi, 5018 sayılı Kanuna göre harcama ve gelir toplama sürecinde görevli ve sorumlu olan ve esas itibariyle üst yönetici dışındaki kamu görevlilerinin kamu zararı-mali sorumluluk ilişkisini ortaya koymaktır ve muhatabı Sayıştay Yargılama Daireleridir. Bu raporlar TBMM'ye gönderilmez, kamuoyuna açıklanmaz ve kişiseldirler."

- Sayıştay raporlarının kalite kontrol süreçleri

TBMM'ye ve kamu idarelerine gönderilecek ayrıca kamuoyuna açıklanacak "Sayıştay Raporları"nın, denetçilerin yürüttükleri denetim faaliyetleri sonucunda üretilen, kanundaki tanımıyla "denetim raporu"nun yani taslak raporların esas alınarak hazırlandığı belirtilen açıklamada, "Teknik olarak ifade etmek gerekirse denetçilerin hazırladıkları denetim raporları 6085 sayılı Kanunda öngörüldüğü üzere rapor değerlendire komisyonları, Sayıştay daireleri ve Rapor Değerlendirme Kurulu'nun görüşlerinin alındığı kalite kontrol süreçlerinden geçtikten sonra Sayıştay raporuna dönüşmekte ve muhataplarına bu haliyle sunulmaktadır" denildi.

Sayıştay raporlarının, uluslararası denetim ve raporlama standartlarına, Sayıştay Kanunu ve ikincil düzenlemeleriyle rehberlerine uygun bir şekilde hazırlanması ve bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılması gerektiği ifade edilen açıklamada, sürecin buna uygun yürütülmesinin sansür olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, kanun ve standartlarda öngörülen kalite kontrol süreçlerinde taslak raporlarda yer alan denetim bulgularının yok edilmeden muhatap ve amaçlarına göre farklı raporlara yönlendirilmesi, geliştirilmesi ve olgunlaştırılmaya çalışılmasının sansür olarak nitelendirilemeyeceği bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üstelik bunun sus payı kabilinden yurtdışı gezileriyle veya ceza kabilinden rutin yer değişiklikleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmamaktadır ve basın etik ilkelerine uygun düşmemektedir. Teknik açıdan bu konuda bir tartışma bulunmamaktadır. Haberlere dayanak yapılan yazılar soru ve tereddütlere verilen teknik cevaplardan ibarettir. Sayıştayın raporlarına ilişkin perde ve sansür kavramlarıyla nitelendirilebilecek ve denetçilerin çalışmalarına yönelik sus payı veya ceza kavramlarıyla ilişkilendirilebilecek gizli bir gündemi ve yol haritası bulunmamaktadır. Bu niyet okuma en başta meslektaşlarımızı ve çalışanlarımızı üzmektedir. Sayıştay anayasal bir kurum olarak TBMM'ye doğru, yeterli, zamanlı raporlar sunma ve kanunlarla kendisine verilmiş görevleri samimi bir şekilde yerine getirme gayreti içindedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber