İçişleri Bakanlığı'ndan bayram genelgesi

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ramazan Bayramı tatili boyunca alınacak trafik tedbirlerine ilişkin genelge yayımladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçişleri Bakanlığı'ndan bayram genelgesi

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ramazan Bayramı tatili boyunca alınacak trafik tedbirlerine ilişkin genelge yayımladı.

Bayram tatillerinde trafik yoğunluğunun arttığı, buna bağlı olarak da üzücü trafik kazalarının meydana geldiği belirtilen genelgede, vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla trafikte alınacak ilave tedbirlere yer verildi.

Buna göre, trafik kuruluşlarının büro hizmetlerinde görevli personel, trafiğin tanzimi ve denetimi ile görevli ekiplere takviye olarak görevlendirilecek ve bu sayede ekip sayısı arttırılarak önemli kavşak, geçit ve güzergahlarda sabit ekipler konuşlandırılacak.

Genel hizmet polisleri, trafikte kural ihlallerine karşı bayram tatili süresince daha hassas olacaklar, tespit ettikleri ihlallere ilişkin düzenledikleri tutanakları trafik ekiplerine teslim edecekler.

Özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerindeki yoğunluğun etkisiyle tıkanıklık yaşanan karayollarında gerekli tedbirler alınacak, buralarda ilave ekipler görevlendirilerek gerekiyorsa ışıklara müdahale edilip trafiğin akışı sağlanacak.

Ana yollardaki Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü veya istasyon amirliklerinde, trafik kazası sonucu kapanan yolun en kısa sürede açılabilmesi amacıyla çekici ve kurtarıcı hazır bekletilecek.

Karayolu trafiğini kontrol etmek, hatalı davranışları görülen araç ve sürücülerini trafik denetim ekiplerine bildirmek ve gerektiğinde karayolları üzerinde ek tedbirler aldırmak üzere Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar, Ankara-Konya-Aksaray ve Ankara-Bolu-Düzce güzergahlarında havadan helikopter ile izleme ve denetleme yapılacak.

Trafik personeli bayram boyunca maç, konser ve toplantı gibi diğer programlarda görevlendirilemeyecek, ekiplerde akaryakıt kısıtlamasına gidilmeyecek.

Görevlilerin kılık ve kıyafetleri ile ekip otomobillerinin temiz, düzenli ve bakımlı olmasına özen gösterilecek, sürücülere hitap edilirken saygılı ve kararlı olunacak, halkla ilişkileri zedeleyecek diyalog ve tartışmalara girilmeyecek.

Yol kullanıcılarının yoğun olarak mola verdikleri karayolları üzerindeki dinlenme tesislerinde trafik güvenliğine yönelik sesli ve görsel yayınlar yapılması sağlanacak.

Trafik güvenliğini etkileyen hava, yol ve trafik durumu hakkında kamuoyuna bilgi verilecek ve vatandaşların tedbirli olmaları sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber