Üniversitedeki hocalar, mesaiden sonra hasta kabul edebilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 00:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Bundan sonra akıllı ilaç kullanımını gündeme alıyoruz''

- ''Üniversitedeki hocalarımız, normal mesaisinden sonra

üniversitede olmak kaydıyla özel hasta kabul edebilecek''

EDİRNE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilaç kullanımında bazı düzenlemeler yaptıklarını belirterek, ''Bundan sonra akıllı ilaç kullanımını gündeme alıyoruz'' dedi.

Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Osmanlı köyünde düzenlenen iftar programına katılan Müezzinoğlu, bir süre sohbet ettiği vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.

Müezzinoğlu, bir gazetecinin, ''İlaç kullanımında yapılan yeni düzenlemeler nelerdir?" sorusuna karşılık, özellikle antibiyotik, ağrı kesici ve hormon ilaçlarının kullanımına yönelik bazı düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Gelişi güzel ilaç kullanımının insan sağlığına zarar verdiğini vurgulayan Müezzinoğlu, ''İlaç kullanımında belirli prensiplere, düzenlemelere geçtiğimiz süreçlerde de yaptığımız gibi bundan sonraki süreçlerde de tabii ki yapmamız gerekiyor. Özellikle gelişi güzel antibiyotik, ağrı kesici ve hormon içerikli ilaçların kullanımı, bir taraftan iyilik yapalım derken, bir taraftan da sağlığımızı bozar durumda veya sağlık planlarımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bundan sonraki süreçte akıllı ilaç kullanımını gündeme alıyoruz. Tabii ki antibiyotik önemli bir ilaç. Antibiyotik yazmadan önce de hangi enfeksiyona, hangi mikroba hangi durumlarda hangi antibiyotik verilir, bunlarla da ilgili tetkikler ve tetkik sonrası reçeteleri planlıyoruz'' dedi.

Müezzinoğlu, ''Torba yasa tamamlandığında doktorlar özel muayane açabilecekler mi?'' sorusuna ise ''Torba yasadaki şudur; bundan sonra muayenehanesini tercih eden arkadaşlarımız, hekimlerimiz kamuda çalışamaz. Kamudaki arkadaşlar ister üniversitede, ister devlet hastanesinde kamuda devam eder. Mesai sonrasında ise üniversitedeki hocalarımız oradaki ofisinde hasta kabul edebilir. Hastasından ilave katkı payı alacaklar, onun miktarı belli. Üniversitedeki hocalarımız, normal mesaisinden sonra üniversitede olmak kaydıyla özel hasta kabul edebilecek'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber