Tekin: 42 bin öğretmen alınacağı haberi gerçek dışı

MEB Müsteşarı, Doç. Dr. Yusuf Tekin önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 09:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Tekin: 42 bin öğretmen alınacağı haberi gerçek dışı

İnternet medyasında çıkan yalan haberlerden dert yanan Tekin, “42 bin öğretmen alınacağı, alanların da çok önceden belirlendiğine ilişkin haberler gerçek dışır” dedi. Tekin, şube müdürleri rotasyonu çalışmasının bir yıl ertelendiği ve bu yıl yapılmayacağı iddialarınıda yalanladı.


* Tekin: Öğrenim özrü bu yılki planımızda yok

İşte o açıklamalar;

Değerli arkadaşlar son günlerde Bakanlığımız ile ilgili medyada çok sayıda gerçek dışı ve yanıltıcı yorumlar mevcut. İlginç bir biçimde gündemimizde dahi olmayan konular, karar alındı tarzından başlıklarla yer almakta.

Bunun son iki örneği hakkında düzeltme yapmak istiyorum. Bir tanesi Türktime adlı sitede yer alan ve Sn. Bakanımız Nabi Avcı'nın dün (1 Ağustos) tarihinde Başkent Öğretmenevi'nde öğretmenlerle bir araya geldiği ve bu yıl 42 bin öğretmen alınacağı ve bu öğretmenlerindağılımının yapıldığı biçiminde bir açıklama yaptığı yer aldı. Bu haber tepeden tırnağa yanlış bir haberdir. Mezkur tarihte Bakanımız Başkent Öğretmenevinde öğretmenlerle biraraya gelmemiş ve dolayısıyla öyle bir açıklama yapmamıştır.

Yine dün internet medyasında yer alan ikinci haber kamuoyunda şube müdürleri rotasyonu olarak bilinen çalışmanın bir yıl ertelendiği ve bu yıl yapılmayacağı biçiminde yer aldı. Bu haber de tamamen hayal ürünüdür.

Başından beri bu yönetmeliği uygulayacağımızı açıkladık. Bakanlığımızın hiçbir birimince farklı herhangi bir açıklama yapmamasına rağmen bir grup ısrarla papatya falı tutarcasına bir gün uygulanacak, bir gün uygulanmayacak tarzından haberler yapıp, ardından da bir yalan haber uydurup sonra kendisi de inanan adam tarzından MEB'de kaos haberleri yapmaktadır. Bakanlığımız politika ve uygulamaları ile ilgili bir değişiklik olduğunda bunu mutlaka resmi bir açıklama ile duyurup, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için azami gayret sarfediyoruz. Dolayısıyla siz değerli MEB mensuplarının bizim tarafımızdan yapılmış resmi açıklamalar dışında bu türden yanıltıcı ve yönlendirici haberlere itibar etmemenizi özellikle istirham ediyorum.

Bürokratik bazı sorunlar nedeniyle tarihlerde gecikmeler yaşanmakla birlikte hem şube müdürleri rotasyonu ve hem de eğitim kurumları yöneticileri ile ilgili yönetmelik bu yıl içinde uygulanacaktır.

Ayrıca Sn. Bakanımıza atfen söylendiği gibi 42 bin öğretmen alınacağı, alanların da çok önceden belirlendiğine ilişkin haberler de gerçek dışıdır. Hangi branşlardan kaç öğretmen alınacağı bakanlığımızca zamanı geldiğince ilan edilecektir Bakanlığımızca resmen açıklananlar dışında bu türden haberlere itibar edilmemesini özellikle duyurmak isterim.

Son olarak Sn. Bakanımız bu akşam iftarda Ankara'da PDR öğretmenleriyle buluşuyor. Tatil amacıyla da olsa şu anda Ankara'da olan PDR öğretmenlerini İl Müdürlüğü'ne rezervasyon yaptırarak iftarımıza davet ediyoruz. Ayrıca Sn. Bakanımızın Türkiye'nin her tarafında benzer biçimde bütün branşlarla eğitim kurumu yöneticileriyle, il/ilçe yöneticileriyle ve eğitim dışındaki diğer personelimizle bir araya geleceği ve onları dinleyeceği toplantıların devam edeceğini de duyurmak isterim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber