YAŞ, ikinci gün çalışmalarını tamamladı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), ikinci gün çalışmalarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YAŞ, ikinci gün çalışmalarını tamamladı

Genelkurmay Karargahına ilk olarak komutanlar geldi. Başbakan Erdoğan saat 09.55'te geldiği karargahta, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından karşılandı.

Şurada, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendiriliyor. Şurada, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor.

YAŞ toplantısında alınan kararların, 3 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ikinci gün çalışmalarını tamamladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında sabah saatlerinde Genelkurmay Karargahında toplanan şurada, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendiriliyor. Şurada, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor.

Şura toplantısının ikinci gün mesaisi, üyelerin karargahtan ayrılmasının ardından sona erdi. Şuraya katılan üyeler akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde vereceği iftarda yeniden bir araya gelecek.

YAŞ toplantısında alınan kararların yarınki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulması, sonrasında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber