Belediyenin kapatamadığı balıkçıyı Ramazan kapattı

Aydın Belediyesi’nin tahliye ve ardından yıkım girişimlerine rağmen mahkeme kararıyla faaliyetlerine devam eden balıkçının, Ramazan ayında iş yerini kapatması büyük takdir topladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyenin kapatamadığı balıkçıyı Ramazan kapattı

Aydın merkez Cuma Mahallesi Egemenlik Bulvarı'nda faaliyette bulunan Balıkçı Dokuz Kardeşler, Ramazan ayı dolayısıyla faaliyetlerine 1 ay ara verdi. Balık satışının yanı sıra restoran olarak da hizmet veren işletme, balığın pişirilirken yaydığı kokunun oruç tutan insanları rahatsız etmemesi ve ibadetlerini daha iyi bir şekilde yapabilmeleri için böyle bir karar aldı. Her yıl Ramazan ayında aynı uygulamayı sürdüren Balıkçı Dokuz Kardeşler, il merkezinde Ramazan ayında iş yerini kapatan sayılı işletmeler arasında yer aldı. Çoğunluğu aynı aileden kardeşlerin çalıştığı işletme, müşterilerine aldığı kararı astığı yazılarla duyurdu.

Ramazan ayının İslam alemi için taşıdığı öneme dikkat çeken işletme yetkililerinden Sezgin Sözügeçer, “Bizim firma olarak böyle bir prensibimiz var. Her Ramazan ayında dükkanımızı kapatıyoruz. Çünkü balık pişerken çevreye bir koku yayıyor. Buda özellikle oruç tutan insanların nefislerinin çekmesine neden oluyor. Bunun Allah katında da vebali var. Hem vatandaşlarımızı hem de oruç tutan komşu esnaflarımızı rahatsız etmemek bu geleneğimizi sürdürüyoruz. Burada çoğunluğu kardeşlerimiz olmak üzere yıllardan beri bizimle birlikte olan ustalarımız çalışıyor. Buna rağmen iş yerimizi açmıyor sadece sahil şeridindeki işletmelere toptan balık satışı gerçekleştiriyoruz. Allah bir şekilde rızkımızı veriyor. Biz Ramazan ayını ibadetimizi yaparak, temizlik ve tadilatlarımızı gerçekleştirerek değerlendiriyoruz” dedi.

BELEDİYE KAPATMAK İÇİN UZUN SÜRE UĞRAŞMIŞTI

Aydın Belediyesi, Balıkçı Dokuz Kardeşler işletmesi için 2012 yılının Eylül ayında kira süresi dolmasının ardından tahliye kararı vermişti. Yıkımı planlanan işyeri sahiplerinin itirazını değerlendiren Aydın 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, kira sözleşmesiyle ilgili dava sonuçlanıncaya kadar 'işyerinin tahliyesinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına' karar vermişti. Kararın ardından sözleşmesi bittiği için kaçak duruma düştüğü iddia edilen işyeri Cumartesi saat 16.55 sıralarında Aydın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlenmişti. Mühürlemenin ardından Aydın 1. İdare Mahkemesi'ne başvuran işletme avukatının girişimleri sonucu mühürleme durdurulmuş ve işletme faaliyetlerine devam etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber