Kar nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜTAHYA'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Kütahya'da, devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle okulların 1 gün (yarın) tatil edildiği öğrenildi.
Kütahya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kütahya merkez, Tavşanlı ve Altıntaş ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Kent merkezinde ise kar yağışı devam ederken, kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı.

Ankara'da taşımalı eğitime kar tatili

Ankara Valiliği, Haymana, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Bala ilçelerinde taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerden okula ulaşamayanların, yarın için izinli sayılacağını bildirdi. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Başkentte ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitim ve öğretime devam edileceği kaydedildi. Açıklamada, Haymana, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Bala'da taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerden, ağır kış şartları nedeniyle okullarına ulaşamayanların yarın için bir gün süreyle izinli sayılacakları belirtildi.

Kastamonu'da okullara kar tatili

Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Kastamonu merkezdeki ilköğretim okullarıyla liselerde eğitime bir gün ara verildi. Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dün geceden beri aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı ifade edildi. Merkezdeki ilköğretim okullarıyla liselerde eğitime yarın ara verildiği bildirilen açıklamada, ilçelerde ise kaymakamların duruma göre karar vereceği kaydedildi.

Çorum'da okullara kar tatili

Çorum'da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde eğitime 1 gün, merkeze bağlı belde ve köylerde 2 gün ara verildi.

Çorum Valisi Hüseyin Poroy, yaptığı yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin bugün yaptığı toplantıda, ?yoğun kar yağışının, ulaşım yollarını olumsuz etkilenmesi ve ulaşımın sağlanamaması nedeniyle, 13 Şubat Pazartesi gününden başlamak üzere kent merkezi ile merkeze bağlı belde ve köylerdeki tüm okullarda eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını? ifade etti. Poroy, merkezdeki tüm ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 1 gün, merkeze bağlı belde ve köylerde ise 2 gün ara verildiğini kaydetti.

Samsun'da il ve ilçelerdeki tüm okullar 2 gün tatil edildi.

Dün gece başlayan ve etkisini arttırarak devam eden kar yağışı nedeniyle İl Hıfzısıhha Kurulu, Vali Vekili Raif Özener başkanlığında toplandı. Toplantıda, Samsun merkez ve bütün ilçelerde ilköğretim ve liselerin pazartesi ve salı günü olmak üzere 2 gün tatil edilmesine karar verildi.

 

/

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber