Sahte doktor, hastane koridorlarında dolandırmış/Video

İnternete verdikleri ilanlarla saat ve cep telefonu satmak isteyen vatandaşları kendisini doktor olarak tanıtarak dolandırdığı öne sürülen Zülfü G. gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

“Doktorum fazla vaktim yok” diyerek kandırdığı mağdurları, hastaneye çağırıp ellerindeki malları aldıktan sonra kayıplara karışan şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne müracaat eden Fatih Öztokuş, internet sitesi üzerinden satışa çıkardığı 75 bin lira değerindeki 2 Rolex saatinin kendisini doktor olarak tanıtan bir kişi tarafından çalındığını belirterek şikayetçi oldu. İhbar üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Öztokuş'un sahte doktor ile buluştuğu yerin güvenlik kamera kayıtları incelemesinde şüphelinin benzer suçlara karışan Zülfü G. olduğunu belirledi.

Görüntülerde üzerinde doktor önlüğü ve steteskop görülen Zülfü G., Bakırköy'deki evinde gözaltına alındı. Sahte doktorun, internet sitesinde gözüne kestirdiği, paha değeri yüksek ilanları "Doktorum" diyerek aradığı, şüphelilerle çeşitli devlet hastaneleri önünde buluştuğu belirlendi. Önlük ve stetoskopla mağdurları karşılayan Güven'in, daha sonra aldığı eşyaları “İyi bilen birine göstermek” gibi bahanelerle uzaklaştıktan sonra kayıplara karıştığı tespit edildi.

Zülfü G.'nin aynı yöntemle Beyazıt ve Beşiktaş'ta birer adet Rolex marka saat, ile Taksim'de 5 cep telefonu, Bakırköy'de 12 bin liralık kol saati ve Kadıköy'de kombine bilet çaldığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Zülfü G., tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber