Kamuda başörtüsü izni yeni pakete konulacak

AK Parti Hükümeti, Çözüm Süreci kapsamında hazırlığı sürdürülen demokratikleşme paketine ek olarak ‘İnanç Özgürlüğü Paketi’ hazırlıyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamuda başörtüsü izni yeni pakete konulacak

Okan KONURALP Bülent SARIOĞLU

Kamuda başörtü serbestliği ve Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılmasına ilişkin düzenlemeler, paketin en önemli maddelerini oluşturuyor.

Taslak Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda çözüm paketiyle birlikte görüşülecek. İktidar, konuyu kanun ve yönetmelik kapsamında değerlendiriyor. Devlet Memurları Kanunu'nda türbana doğrudan yasak öngörülmezken, sadece “Devlet memurları, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü kılık ve kıyafet kurallarına uymak zorundadır” hükmü bulunuyor. Geçmiş yıllarda Bakanlar Kurulu'nca çıkarılan yönetmelikte ise “Kadınlar; ...görev mahallinde baş daima açık...” ifadesi bulunuyor, bu yönetmelik değiştirilecek. Hükümet böylece, türbana vize veren son Danıştay kararlarını uygulamaya koyduğunu ilan edecek. Planlamaya göre 28 Şubat'ta atılan memurlara dönüş yolunu açan Torba Yasa'daki son düzenleme de ana çerçeve kabul edilecek. Kıyafeti nedeniyle disiplin cezası alan kadın memurların dönüşüne kapı aralanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber