Siverek'te Sakalı Şerife yoğun ilgi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kadir Gecesi sebebiyle Siverek Ulu Cami'de bulunan Sakalı Şerif-i görmek için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siverek'te Sakalı Şerife yoğun ilgi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Kadir Gecesi sebebiyle Siverek Ulu Cami'de bulunan Sakalı Şerif-i görmek için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Siverek ilçesinde, Ulu Cami"de bulunan kutsal emanetlerden olan Peygamber efendimizin sakalı şerif-i, Siverek halkının ziyaretine açıldı. Sabah erken saatlerde polis ekiplerinin kontrolünde sakalı şerifi ziyaret için gelen vatandaşlar, cami önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

Her Ramazan olduğu gibi bu yıl da Sakal-ı Şerif'in sabah namazının ardından Ulu Camii'de ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen binlerce kişi sabah namazında ilçenin Camıkebir Mahallesi'nde bulunan Ulu Camii'ye akın etti. Kurbanların kesilmesinin ardından, salavatlarla Sakal-ı Şerif-i bekleyen halk uzayan kuyrukta sıraya girip, görevlinin elinde bulunan Sakal-ı Şerif'e dokunup, öptü. Bu sırada uzun kuyrukta bekleyenler arasında izdiham yaşandı.

Sabah namazından Saat 11.30'a kadar erkeklere açılan Sakal-ı Şerif öğle namazından Saat 15.00'e kadar kadınlara açıldı. Binlerce kadın, kutsal emaneti görebilmek ve dokunabilmek için birbirleriyle yarıştı. Sakal-ı Şerif-i görmek için birbirleri ile yarışan kadınlar izdihama neden oldu. Çocukların da bulunduğu kuyruklarda ezilme tehlikesi yaşandı.

Siverek İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar yaptığı açıklamada, ”Mübarek bir Kadir gecesi sabahı ve Peygamberimiz (S.A.V) sakal-ı şerifi halka ziyarete açıldı ve ziyaretlere başlandı. Sakal-ı şerifi en güzel şekilde ziyaret etmek şefaatine nail olmak için sabah 03.00'ten beri vatandaşlarımız camiyi doldurdular ve uzun kuyruklar oluşturdular, Cenabı-ı Hak ziyaret edenlerin hayrını kabul etsin inşallah” dedi.

Sakalı Şerif"in Siverek"e getirilmesi hakkında bilgi veren Müftü Yazar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Siverek"in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han zamanında, Sultan Abdülhamit"in makamına gelerek, Sultan"dan Sakalı şerifi (Lihle-i Şerif"i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif"i Siverek'e götürmesi için şart koşar her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-i Şerif"in Sivere'"e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü Ağa her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek'e getirmiştir” dedi.

Ayrıca Sabah erken saatlerden öğleye kadar erkekler tarafından ziyaret edilen sakalı şerif, öğleden sonra ise bayanlar tarafından ziyarete edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber