Özür grubunda mağdur etmemek amaçlanıyorsa...

MEB hataları düzelteyim derken kendi kendine yeni sorunlar çıkarıyor. Ya plansızlık yüzünden ya iş bilmemezlik ya da bananecilik nedeniyle sorunsuz atlatacağı konuları bile soruna dönüştürüyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 08:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Özür grubunda mağdur etmemek amaçlanıyorsa...

Örneklerle açıklayalım:

1-İl Dışı Atama sürecinde bir haber yapmıştık http://www.memurlar.net/haber/391246/ ve;

MEB'in yanlış ve zamansız planlamaları yüzünden bir çok öğretmenin mağdur edildiğini söylemiştik. O haberdebelirttiğimiz okul Genel Liseden Meslek Lisesine dönüşen bir okuldu. Normkadrolar belirlenirken dönüşen okulun sisteme tanıtımı yapılmamıştı. Okulmüdürü de doğal olarak eski duruma yani (onay gelmediğinden) genel lisedurumuna göre norm girişini yapmıştı. Atamalar başlayınca öğretmenler mesleklisesine aktarıldı.

Böylece Genel Lisede hiç öğretmen kalmadı. Oysa ki genel lisenin normu kapatılamadı. Norm güncellemebittiğinden.

İl içi atamada bu okula kadrolar dolu olduğu halde 4öğretmen atanmıştı. İller arası yer değiştirmede de aynı durumun yaşanacağını oyazımızda söylemiştik. Şimdi de 6 öğretmen geldi. Bu öğretmenler gelir gelmeznorm fazlası olacaklar yada puanları yüksekse o okulunöğretmenini fazlalık duruma düşürecekler.

Okul müdürü konuyu fark eder etmez bildirdiği halde iliçinde yapılan hataya il dışında da devam edildi. Nedeni ise norm güncellemezamanı değilmiş.

2- Aynı okulun dönüşümü geç yapıldığından meslek lisesiöğretmenine ihtiyacı var fakat bunu da alamıyor. Bu konuyu da ele almıştık. http://www.memurlar.net/haber/393785/Yani bir tarafta on fazla öğretmen diğer tarafta eksiklik. Ne imiş normgüncelleme zamanı değilmiş.

Açıkçası merak ediyoruz Norm kadro güncellemesi ile ilgilibakanlığın elinde yetki de olduğu halde neden şimdi olmaz Eylül'de diyediretiliyor?

3- Özür grubu atamasında MEB'in maksimum gayretle hiç mağduryaratmamayı amaçladığını ele almıştık. http://www.memurlar.net/haber/394294/ Bu iyi niyeti anlıyoruz. Bu iyi niyeti yazdığımızda bakanlık iyi migösterilmeye çalışılıyor eleştirileriyle karşılaştık. Böyle bir niyetimizolmadığı gibi iyi niyetli hukuka uygun yaklaşımları desteklemek gibi birgayemiz her zaman olmuştur. Bu yazımızı ele alırken de bakanlığın yaklaşımınayönelik yakın kaynaktan duyduğumuz bilgileri sizlerle paylaştık. MEB bu noktada da hata yapmaktadır. Özürgrubunda gerçekten hiç kimseyi mağdur etmemek amaçlanıyorsa bunun için tedbiralmak ve tüm imkanları değerlendirmek gerekiyor.

a- Yer değiştirme talep edilen illerdekipotansiyelin yeniden ele alınması,

b- İl/ ilçe emrini uygulamayacağını açıklayanbakanlığın buna alternatif üretmesi,

c- En önemlisi de Şubat'tan beri beklenen yöneticiatamaların yapılarak öğretmenlikten yöneticiliğe (özellikle müdüryardımcılığına) geçenlerin boşaltacakları kadroların da değerlendirilmesi. İştebu bile bakanlığı çokça rahatlatabilir.

İşte bu ve bu nedenlerden dolayı bakanlık kolaylıklaçözebileceği konularda bile kendi yoluna kendi engel koymaktadır. Yıllardırsöyledik bazen iyi niyet de işe yaramaz. Yanında mevzuat bilgisi, geçmişbirikimi, iş bitirme becerisi ve koordinasyon yeteneği gerekir.

Bunlar olursa;

Her tür atamayı zamanında yaparsınız ve eliniz ayağınızadolaşmaz, kısa sürede her şeyi sıkıştırmaya kalkmazsınız…

Çözümü çok kolay olan sorunlarda bile kurşunu kendiayağınıza sıkmazsınız,

İş yapayım derken yeni yeni sorunlar çıkarmazsınız…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber