Öğretmen branş sıralamaları bir an önce yayınlanmalı

2013 KPSS GKY ve Eğitim 6 Temmuz'da ve ÖABT ise 13 Temmuz'da yapıldı. Sonuçlar geçtiğimiz hafta açıklandı ve puanlarını öğrenen adaylarda şimdiden tercih ve atanma heyecanı başladı. Ancak öğretmenlik branş sıralamaları hala yayınlanmadı ve yayınlanıp yayınlanmayacağı da muallakta gözüküyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen branş sıralamaları bir an önce yayınlanmalı

Branş sıralamasının faydaları

Branş sıralaması sayesinde adaylar aldıkları puan ile kendi branşlarında kaçıncı sıralamada olduklarını öğrenmektedir. Bu sayede atama kontenjanlarının da yayınlanması ile her aday alınacak kontenjana göre kendisine atama sırası gelip gelmeyeceğini hesaplayarak ona göre tercih ve plan yapmaktadır.

Ayrıca branş içinde sıralaması yüksek olan aday kontenjanlardaki favori okullara ağırlık vererek daha çok istediği bir yere yerleşmektedir. Düşük sıralamadaki adaylar ise favori okullardan uzak tercihler yaparak ölü tercihlerin önüne geçmektedir.

ÖSYM ve MEB sıralamalar için adayları bekletmemeli

Branş sıralamaları konusunda MEB ve ÖSYM gerekli hassasiyeti göstermelidir. KPSS sonuçları yayınlandığı anda basit bir süzme işlemi ile hemen ardından ve hatta sonuçlarla birlikte yayınlanabilinecek olan sıralamalar için önceki yıllarda olduğu gibi adayları günlerce bekletmenin manası yoktur.

Bu iki kurumda; teknoloji lazım ise teknoloji var, personel lazım ise personel var. Tek isteğimiz bunlarla birlikte biraz da adayların psikolojilerini anlama güdüsüne sahip olmalarıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber