AKP, Unakıtan oylamasında 20 'fire'bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2006 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında CHP tarafından verilen gensoru öncesinde, AKP yönetiminde "fire" beklentisi belirdi. Yaklaşık 20 milletvekilinin çarşamba günü yapılacak oylamaya katılmayarak, "dolaylı" olarak Unakıtan'a tepkilerini ifade edebilecekleri belirtiliyor.

Kabinenin en çok tartışılan ismi olan Unakıtan hakkında, CHP'nin verdiği gensoru önergesi çarşamba günü Meclis'te görüşülecek. Görüşme öncesi, parti içinde nabız yoklayan AKP yönetimi, oylamada "fire" bekliyor.

Başbakan Erdoğan'ın, Unakıtan için "tam destek" istemesine rağmen, 20'ye yakın milletvekilinin, gensoru oylamasına katılmayarak, önergeye "dolaylı olarak" destek vereceği ifade ediliyor.

Meclis'te 357 sandalyeye sahip olan AKP'de önergenin reddedilmesine kesin gözüyle bakılırken, Unakıtan'ın partide "giderek destek yitirdiği" bununda çarşamba günkü oylamaya yansımasının beklendiği kaydediliyor.

Parti yönetiminin belirlemeleri doğrultusunda AKP'de gensoru alarmı verildi. Milletvekillerinin "geçerli mazaretleri" olmadıkça çarşamba günü Ankara'da olmaları ve oylamaya katılmaları istendi. Milletvekillerine Başbakan Erdoğan'ın, "Bir kaza istemiyorum. Parti birlik ve bütünlüğünü bu tür günlerde sergileycektir" mesajı da iletildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber