Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan başörtüsü açıklaması

Kamu Denetçiliği Kurumu, başörtüsü nedeniyle ikaz alan bir memurun şikayetine ilişkin, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu tarafından sonuçlandırılmış bir kararın olmadığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2013 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan başörtüsü açıklaması

Kamu Denetçiliği Kurumu'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, kurumun başörtüsüyle ilgili kararını verdiği şeklindeki haberler yayımlandığı belirtilerek, konuyla ilgili yanlış anlamalara sebebiyet vermemek için açıklama yapma ihtiyacı doğduğu ifade edildi.

Kamu denetçilerinin veya kurum uzmanlarının şikayetlerle ilgili herhangi bir karar verme yetkisi bulunmadığı, kuruma iletilen bütün şikayetlerin uzmanlar ve ilgili kamu denetçisi tarafından araştırma ve incelemeleri yapıldıktan sonra öneri haline getirilerek, Kamu Başdenetçisi'ne sunulduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Habere konu şikayet, ilgili kamu denetçisi tarafından tamamlanmış ve önerisi kamu başdenetçisine sunulmuştur. Şikayet kamu başdenetçisi tarafından incelenmekte ve karar aşamasında bulunmaktadır. Şu an itibariyle haberlere konu olan başörtüsüne ilişkin Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu tarafından sonuçlandırılmış bir karar da bulunmamaktadır. Çalışma sonuçlandırıldığında kurum web sitesi ve basın aracılığıyla kamuoyuna açıklanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber