Sözleşmeliye kadroda sorular ve cevaplar

Mail adresimize gelen ve cevapladığımız soruları yayınlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözleşmeliye kadroda sorular ve cevaplar

Sözleşmeli personele kadro verilmesini öngören kanunla ilgili olarak mail adresimize gelen ve son iki günde cevapladığımız soru ve cevapları yayınlıyoruz.

KADROYA GEÇMEZ İSEM NE OLUR?

Kadroya geçme hakkı verilen Sağlık bakanlığına bağlı radyoloji teknikeri sözleşmeli personelim. Bize verilen memur olma hakkını eş durumundan dolayı geçmek istemiyorum. bunun bana ne gibi zararları olabilir bu konuyla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim
saygılarımla

- Cok zararı olur. Gorevde yukselmeye katilamazsiniz. Is guvencesi sorununu her daim yasarsiniz.

YILLIK İZNİM YANAR MI?

iyi günler torba yasa ile beraber kadro alacaklardanım( belediyede çalışıyorum)kadro aldıktan sonra o yıl ki izinim yanar mı arkadaşa personelde çalışan memur yanacağını söylemiş doğruluk payı varmı sorumu cevaplarsanız sevinirim.

- 1 yildan fazla hizmetiniz varsa yanmaz

5 YIL BOYUNCA NAKİL YASAĞI

Merhabalar,

Torba Kanunla belediye kadrosuna geçen sözleşmeli personele,atanan memurlara tanınan istifa ve geri dönme hakkı tanınıyor mu?Torba Kadrolular asaletini aldıktan sonra 5 yıl çakılı memurluk süresini beklemeden istifa edip başka bir belediyede memurluğuna dönebilir mi? Son olarak bu kanunda özel sektör çalışanı olan eşin 'eş durumu' na bir etkisi olur mu?

Evet istifa edip disarida 1 yil beklerseniz, 1 yil sonra sizi alacak bir kurum var ise istifa sonrasi donus yoluyla donebilirsiniz. Ancak istifa sonrası dönüşün tümüyle torpile dayalı olduğunu bilip ona göre istifa ediniz..

BEN DE KADROYA GEÇECEK MİYİM?

İyi günler. Benim bi sorum olacaktı. Ben mayıs ayında bi kamu kurumuna 4b atanmaya hak kazandım ancak henüz başlamadım. Sanırım bende Kadroya geçebiliyorum. Fakat göreve henüz başlamadım. Benim başlamam eylülde olursa Kadroya Geçebilirmiyim?

Evet sizde kadroya gececeksiniz

SÖZLEŞMELİYE KADRO, ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİ KAPSIYOR MU?

Haberinizde sözleşmeli personel dilekçe vermeli demişsiniz haberinizde, ve dilekçe örneğinde ... Rektörlüğüne denmektedir. Her ne kadar statüsü farklı olsa da öğretim görevlileri de sözleşme yenilemektedir. Acaba bu kanunla devlet üniversitelerinde iki yıla bir sözleşme yenileyen öğretim görevlileri de dilekçe vermeli midir?

Hayir kadro düzenlemesi sizin icin gecerli degildir

2010 YILINDA 2,5 AY SÖZLEŞMELİ HİZMETİM VAR. BEN DE KADRO ALIR MIYIM?

Merhabalar,
Meb'de 2010 yılında 2,5 ay süreyle sözleşmeli öğretmen olarak çalışıp istifa ettim.torba yasa kapsamında kadroya başvurma hakkım varmıdır?
Cevabınız için teşekkür ederim.
İyi çalışmalar

- Hayir, basvuru hakkiniz yok

5 YIL NAKİL YASAĞI BU İKİ DURUMU KAPSIYOR MU?

İyi çalışmalar kolay gelsin,
Ben ocak 2013 de 657-4B'li olarak işe başladım, bu konu ile ilgili 2 sorum olacak cevaplarsanız sevinirim...
1-Kadroya geçtiğim zaman eş tayininden yararlanabilir miyim, 5 yıl başka kuruma geçiş yasağı sıkıntı çıkarır mı bize?
2-Kadroya geçtiğim zaman kasım ve mayıs atamalarında P3 puanımı kullanıp tercih yapabilir miyim, 5 yıl başka kuruma geçiş yasağı sıkıntı çıkarır mı bize?
Cevabınızı mail olarak da atabilir misiniz...

- Suan icin 5 yil yasagi her iki durum icin de vardir

DİLEKÇEYİ NEREYE VERMELİYDİM?

merhaba

ben belediye sözleşmelisi olarak çalışıyorum 6495 sayılı kanuna istinaden kadro dilekçemi bağlı bulunduğum şube müdürlüğü adına yazarak evrağa teslinm ettim.bunda bir sıkıntı olurmu.

- Sube mudurlugu ilgili yere aktarirsa sorun olmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber