Binali Yıldırım İzmir Belediye Başkanı adayı olacak mı?

Binali Yıldırım, aday olacak mısınız sorusuna cevap verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2013 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Konak Tünelleri'nde tamamı bin 675 metre olan tüpün birinde 675 metre, diğerinde 550 metre ilerlenmiş vaziyette ama bir an önce Bahri Baba Parkı'ndan da girmemiz lazım" dedi.

Yıldırım, yapımı süren Konak Tünelleri'nde incelemede bulundu. İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, tünellerle ilgili yoğun çalışmanın devam ettiğini belirtti. Tünel tamamlandığında Çeşme'den gelen trafiği hem Yeşildere Caddesi'ne, oradan da eski Ankara yoluna aktaracağını hem de Buca tarafına vereceğini kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Tamamı bin 675 metre olan tüpün birinde 675 metre, diğerinde 550 metre ilerlenmiş vaziyette ama bir an önce Bahri Baba Parkı'ndan da girmemiz lazım. Arkeologlarla konuşmalar devam ediyor, vardiyalı çalışıp işlerini hızlandırmalarını istedik. Aksi halde bizim de beklememizin bir sınırı var. Fazla bekleyemeyiz. Bütün İzmir tarihini Konak Tünelinde ortaya çıkaracağız diye bir şey yok. Bizim söylediğimiz şey şu; ne yaparsanız yapın, iki vardiya, üç vardiya yapın ama bir an önce önümüzü açın, biz tünelden girmeye başlayalım. 8 ay süre geçti ama hala Bahri Baba Parkı'ndan tünele giremedik. Eğer girebilseydik iki tüneli birleştirip, kaba inşaatını bitirmiş olacaktık."

Yıldırım, arkeolojik çalışmalarla ilgili bir takvim belirlenmesini beklediklerini dile getirerek, "Artık ucu açık bir takvimle çalışmak istemiyoruz.Yoksa kazdıkça yeni bir şey çıkar. Onlar açısından önemli olduğu ifade edilen birçok buluntu, kalıntı çıkarıldı. Bunlar da bir değerdir, İzmir'in zenginliğidir, kabul ediyorum ama bizim projemiz, arkeolojik araştırma projesi değil, ulaşım projesidir" diye konuştu.

Eylül ortasında tünellerle bağlantılı yapılan 200 metre çapındaki viyadük ve kollarını hizmete açacaklarını belirten Yıldırım, böylece en azından Yeşildere'deki trafiği Buca tarafına aktarma imkanı bulacaklarını kaydetti.

"Proje, seçimden önce biter mi?" sorusuna Yıldırım, "Biz, seçimden önce veya sonra diye programımızı yapmıyoruz. Hizmet, seçimden önce de sonra da aynı. Öyle bir kaygımız yok. Biz bir an önce bitirmeyi hedefliyoruz" yanıtını verdi.

- "Bizim iyi kötü işimiz var"

Bakan Yıldırım, bir gazetede yayınlanan ankete göre, AK Parti seçmeninin yüzde 90'ının kendisini, CHP seçmeninin ise Aziz Kocaoğlu'nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediğinin hatırlatılması üzerine, "Parti teşkilatının teveccüh göstermesinde şaşılacak bir şey yok. Ama benim bildiğim bir şey var. Anketi seçmen yapar, en doğru anket, seçmenin yaptığı ankettir" dedi.

"Aday olacak mısınız?" sorusu üzerine de Yıldırım, şu yanıtı verdi:

"35 İzmir 35 Proje devam ediyor. 16 tanesine başlamışız. 28,5 milyarlık yatırım şu an başlamış. Asrın projesi Marmaray'da test sürüşüne bugün başladık. Bizim iyi kötü işimiz var. Babayiğitler, hanımefendiler çıkabilir. Günü geldiğinde, İzmir'in de beğendiği ve destek vereceği adayı AK Parti gösterecektir. Biz de AK Parti İzmir milletvekili olarak, bütün gücümüzle destek vereceğiz."

Yıldırım, Hakkari Havaalanı'nın yapım çalışmalarıyla ilgili soruya ilişkin, "ağır aksak yaptıklarını" belirterek, "Orada engellemeler biraz fazla ama her şeye rağmen yıl sonuna kadar bitirmek için bütün gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

- "İzmir'in yararına olacak projeleri, direnç de olsa mutlaka yapmakta kararlıyız"

Bakan Yıldırım, Karşıyaka'ya Bakanlığı tarafından yapılması planlanan marinayla ilgili plan değişikliği başvurusunun, Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından reddedilmesiyle ilgili soru üzerine de şaşacak bir şey olmadığını söyledi. İzmir'de hangi işe girilirse karşı çıkanların mutlaka olduğunu, ama sonunda bir yol bulup, yapma yoluna gittiklerini ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu da o projelerden bir tanesi. Hiçbir zaman, İzmir'in faydasına olmayacak işlerde ısrarcı olmayız. Marina, Karşıyaka'ya zenginlik, güzelliğine güzellik katacak. Karşı çıkmanın detaylarına bakarız, makul şeyler varsa düzeltiriz ama biz şuna inanıyoruz, İzmir'in yararına olacak projeleri, direnç de olsa mutlaka yapmakta kararlıyız. Ama İzmir istemiyorsa istenmeyen şeyi yapmamız düşünülemez. O konuda da inatlaşmaya gitmemiz söz konusu olmaz. İzmir'e biraz daha güzellik katmak istiyoruz. Bunun için gayret ederken bizim haksız şekilde eleştirilmemize çok da razı olmayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber