Yeni yönetmelikte sözlü sınava baraj yok

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 01:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni yönetmelikte sözlü sınava baraj yok

Bilindiği üzere 28.02.2013 tarih ve 28573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan fakat uygulanmayan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Eski yönetmelik)“Sözlü Sınav Konuları ve Puan Değerleri” başlıklı 11. maddesi 3. fıkrasında “Her aday, sözlü sınavda komisyon üyelerinin her biri tarafından ikinci fıkranın (a) bendinden 50, diğer bentlerinden 10'ar puan olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her üyenin vermiş olduğu puanlar toplamının aritmetik ortalaması alınarak sözlü sınav puanı belirlenir. Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılır.” hükümleri ile sözlü sınava baraj getirilmişti.

Bu maddeye göre zaten yazılı sınavdan 70 puan alarak başarılı sayılan adaylar ikinci bir baraj uygulamasına takılmakta ve sözlü sınavdan 70 puan almadıkları takdirde başarısız sayılmaktaydı. Yani, yazılı sınavdan 100 alan bir kişi objektifliği olmayan bir sınavdan 70'in altında puan aldığında başarısız sayılacaktı.

Yeni çıkan yönetmeliğin taslağında yine “Sözlü sınav konuları ve puan değerleri” başlıklı 11.maddesi 4. fıkrasındaki; “4)Her aday, sözlü sınavda komisyon üyelerinin her biri tarafından ikinci fıkradaki sınav konularının karşılarında belirtilen puan ağırlıkları esas alınarak 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her üyenin vermiş olduğu puanlar toplamının aritmetik ortalaması alınarak sözlü sınav puanı belirlenir. Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılır.” hükümleri ile yine sözlü sınava baraj konması düşünülürken;

04.08.2013 tarihli ve 28728 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Sözlü sınav konuları ve puan değerleri” başlıklı 11. maddesinde sözlü sınava herhangi bir baraj getirilmemiştir.

Her aday, sözlü sınavda komisyon üyelerinin her biri tarafından ikinci fıkradaki sınav konularının karşılarında belirtilen puan ağırlıkları esas alınarak 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Bu sözlü sınav puanının %30'u atama puanına eklenecektir.

Her üyenin vermiş olduğu puanlar toplamının aritmetik ortalaması alınarak sözlü sınav puanı belirlenecek olup Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Yöneticilik sınavları ve değerlendirme” başlıklı 8. maddesi 4. fıkrasındaki; “(4) Eğitim kurumu müdürlüğüne yapılacak atamalar için, yazılı sınav puanının %70'i, sözlü sınav puanının %30'u ve Ek-1 Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın tamamı esas alınarak atama puanı belirlenir.” hükümleri ile atama puanı belirlenecektir.

Bakanlık o kadar yanlışın içinde bir doğru yapmış eski yönetmelikte olan ve taslak ile sözlü sınava koymayı planladığı barajı kaldırmıştır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber