Ombudsman kamuda türbanı inceliyor

Kamu Denetçiliği Kurumu-Ombudsmanlık (KDK), Manisa Emniyet Müdürlüğü’nde bir memurun şikâyeti üzerine işleme alınan ‘kamuda türban’ başvurusunun karar aşamasında olduğunu bildirdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ombudsman kamuda türbanı inceliyor

Eski Ak Parti milletvekili ve eski Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'ın Kamu Denetçisi olarak hazırladığı raporla ilgili haberler üzerine KDK'dan açıklama yapıldı. Kamu denetçisi Elkatmış, Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün türbanla çalışan memurla ilgili uyarı yazısını 'yanlış' bularak, iptal edilmesini istemişti. Memurlarla ilgili Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde öngörülen 'Görev mahallinde başlarının daima açık olacağı' yönündeki hükmün çıkarılmasını öneren Elkatmış, raporunda şu değerlendirmeyi yaptı: “Başörtüsü yasağı uygulamasını kabul etmek ve savunmak imkansızdır.

Yönetmeliğin sadece başörtüsüyle çalışılmasını yasaklayan hükmünün uygulanıyor olması başlı başına bir ayrımcılık göstergesi olup, hakkaniyetle bağdaşmamaktadır. Bu durum ülkeye yapılan en büyük kötülüktür. Söz konusu yönetmelik darbe döneminin izlerini taşımaktadır. Totaliter ve tek tip insan yetiştirme zihniyetinin bir tezahürüdür.”Ombudsmanlığın yazılı açıklamasında şunlara yer verildi: “Kamu denetçilerinin veya kurum uzmanlarının şikâyetlerle ilgili karar verme yetkisi bulunmamaktadır. Habere konu şikâyet, ilgili Kamu Denetçisi tarafından tamamlanmış ve önerisi Kamu Başdenetçisi'ne sunulmuştur. Şikâyet Kamu Başdenetçisi tarafından incelenmekte ve karar aşamasında bulunmaktadır. Şu an itibariyle başörtüsüne ilişkin Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu tarafından sonuçlandırılmış bir karar bulunmamaktadır.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber