Çelik'e Usta öğreticiler neden 'Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil edilmiyor' sorusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2006 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Mustafa ÖZYURT, Milli Eğitim Bakanı, Hüseyin Çelik tarafından, yazılı olarak yanıtlanmak üzere Usta Öğreticilere yönelik sorusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

Önerge de; Usta Öğreticiler'in neden 657 sayılı Devlet Hizmetleri sınıfının dışına alınmış olduğu ve özlük hakları yönünden genel idare hizmetleri sınıfında tutulduklarına ilişkin sorular yer almaktadır.

Soru önergesinin metnine aşağıda yer verilmiştir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİS BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın, Milli Eğitim Bakanı, Sayın Hüseyin Çelik tarafından, yazılı olarak yanıtlanmasını dilerim.

Prof. Dr. Mustafa ÖZYURT
CHP Bursa Milletvekili

24.06.1973 tarih ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, öğretmenlik mesleği kapsamının 47. maddesi dayanarak tutularak, atamaları yapılan kadrolu usta öğreticiler, fiilen, teorik ve uygulamalı olarak eğitim, öğretim hizmeti vermelerine karşın, 657 sayılı Devlet Hizmetleri sınıfının dışına alınmış, özlük hakları yönünden genel idare hizmetleri sınıfında tutulmuşlardır.

Usta öğreticilerin, ifa ettiği görev, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ve fiili olrak yaptıkları işin niteliğine göre eğitim, öğretim görevidir.

Meslek yüksek okulu, kız meslek lisesi, endüstri meslek lisesi, mezunu olan usta öğreticiler sınıflarda, atölyelerde, fiilen, teorik ve uygulamalı olrak mesleki eğitim öğretim hizmeti verdikleri göz önüne alınırsa, neden genel idare hizmetleri sınıfından gösterdikleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesinin IV. Eğitim Ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil edilmediklerini birçok öğretmen bilmek istemektedir.


Bu nedenle;
1- Usta Öğreticiler ile diğer öğretmenler arasında eğitim, öğretim ve bulundukları sınıflar açısından ne tür farklılıklar bulunmaktadır?
2- Usta öğreticilerin, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil edilmemelerinde nedeni nedir?
3- Genel idare hizmetleri sınıfında görev yapan, Usta öğreticilerin sayısı ne kadardır?
4- Usta öğreticilerin genel idare hizmetleri sınıfından çıkartılarak, eğitim, öğretim hizmetleri sınıfına dahil edilmeleri hususunda Bakanlığın her hangi bir çalışması bulunmakta mıdır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber