Danıştay'a öğrenim özrü davası açıldı

Çalışanların kazanılmış haklarının gasp edilmesine engel olmak için demokratik ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu anlamda Danıştay'da dava açtık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay'a öğrenim özrü davası açıldı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmenler için öğrenim durumunun özür grubundan çıkartılması kararıyla ilgili olarak Danıştay'da dava açtıklarını bildirdi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin bu gerekçeyle özür grubu tayinlerinden yararlanmak istediğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak öğrenim durumunu özür grubundan çıkarttığını anımsattı.

Adında eğitim olan bir kurumun personelinin eğitimine engel olacak düzenlemeleri hayata geçirmesine anlam veremediğini ifade eden Koncuk, açıklamasında şunları kaydetti:

"Danıştay'ın öğrenim özrü konusunda açılmış davalarda çalışanlar lehine verdiği kararlar söz konusuydu. MEB, mahkeme kararları doğrultusunda düzenleme yapması gerekirken, tam aksine yönetmelikte değişiklik yaparak öğrenim gerekçesini özür grubundan çıkardı. Bu kararından dolayı MEB'in sevk ve idare etme sorumluluğunu taşıyanları kınıyorum. Bu yanlışlığın giderilmesi ve çalışanların kazanılmış haklarının gasp edilmesine engel olmak için demokratik ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu anlamda Danıştay'da dava açtık. Dilerim mahkeme kısa sürede talebimiz doğrultusunda karar verir ve bu ucube uygulamayı sonlandırır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber