Evlerde salça ve konserve zamanı

Sarıgöl ve köylerindeki ev hanımları, yaz sebzelerinin bolluğundan yararlanarak evlerinde salça ve konserve yapımlarına hummalı bir şekilde başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2013 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evlerde salça ve konserve zamanı

Sarıgöl ve köylerindeki ev hanımları, yaz sebzelerinin bolluğundan yararlanarak evlerinde salça ve konserve yapımlarına hummalı bir şekilde başladı.

Yaz sebzelerinin bolca ve ucuz olmasını değerlendiren ev hanımları pazardan satın aldıkları sebzelerden domates ve biber salçası yapmalarının yanısıra, mevsimlik biber, domates, fasulye, patlıcan, bamyalardan da cam kavanozlara konserve yaprak kışlık yiyeceklerini şimdiden hazırladıklarını belirten Sarıgöllü bayanlar, "Konserveleri ve salçalarımızı taze olarak kendimiz yapmaktayız. Hiç katkı koymadan yaptığımız konserveleri kışın yemeklerde kullanmaktayız yemekler lezzetli oluyor. Ayrıca, yaz sebzelerini de kurtarmaktayız. Komşularla bir araya gelerek kışlık yiyeceklerimizi yapmaktayız.''dedi. Konserve ve salçaların yoğun bir şekilde başladığı Sarıgöl'de bol miktarda cam kavanoz satışında da patlama olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber