Bayramınız 'acıya' dönüşmesin

İlk ve son günlerinde trafik kazaları sayısında artış gözlenen bayramlarda, sürücüler en çok 'şerit ve hız ihlali' nedeniyle kaza yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2013 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayramınız 'acıya' dönüşmesin

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kazaları Araştırma, Önleme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Osman Nuri Çelik, ilk ve son günlerinde trafik kazaları sayısında artış gözlenen bayramlarda, sürücülerin en çok "şerit ve hız ihlali" nedeniyle kaza yaptıklarını bildirdi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram gibi özel günlerde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle kaza sayısında artış görüldüğünü belirtti.

Sürücülere dikkati hiçbir zaman elden bırakmamaları uyarısında bulunan Çelik, bir anlık hatanın birçok kişinin ölümüne neden olabileceğini vurguladı. Çelik, amacın hiçbir zaman erken gitmek değil, kontrollü ve güvenli gitmek olması gerektiğini ifade etti.

Uyarılara rağmen hatalar nedeniyle bu tür özel günlerde can kayıplarının yaşanmaya devam ettiğine değinen Çelik, şunları kaydetti:

"Alınacak ufacık tedbirlerle kazaların önüne geçebiliriz. İlk ve son günlerinde trafik kazaları sayısında artış gözlenen bayramlarda, sürücüler en çok 'şerit ve hız ihlali' nedeniyle kaza yapıyor. Aşırı hızın heyecanlı olduğunu söyleyen sürücüler maalesef ölümlere neden oluyor. Yüksek hızla yapılan kazalar daha fazla hasara, ölümlere ve ağır yaralanmalara neden oluyor. Sürücüler özellikle bu günlerde tedbiri elden bırakmamalı. Araçların bakımı muhakkak yaptırılmalı. Direksiyona yeterince dinlenmiş olarak geçilmeli, cep telefonu kullanımından kaçınılmalı. Emniyet kemeri muhakkak takılmalı, dolu mideyle yola çıkılmamalı. Gidilecek yolun uzunluğuna göre muhakkak belirli aralıklarla dinlenilmeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber