'Polis' öğretmenler, öğrencilerin kaderini değiştirdi

Van'ın Saray ilçesinde kaymakamlık tarafından hazırlanan proje ile dershaneye gitme imkanı olmayan öğrenciler için açılan kursta gönüllü öğretmenlik yapan polisler, 65 öğrenciden 35'inin üniversiteli olmasını sağladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2013 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Saray Kaymakamlığınca hazırlanan proje kapsamında ilçe merkezinde görevli öğretmenler ile öğretmen açığını kapatan üniversite mezunu polisler tarafından Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) hazırlanan öğrenciler, büyük bir başarıya imza attı.

Yaklaşık bir yıl süresince sınava hazırlanan 65 öğrenciden 35'inin üniversiteye kayıt yaptırma hakkı kazandığı ilçede, öğrencilerin elde ettiği başarı sevinçle karşılandı.

Elde ettikleri başarıyla ilçenin üniversiteye yerleşim oranını da yüzde 10'lardan yüzde 53'e çıkartan öğrenciler, şimdi öğretmenleri ile üniversiteli olmanın gururunu yaşıyor.

Kaymakam Ahmet Can Pınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda üniversiteye hazırlanan öğrencilere yeterli destek sağlanamadığına değinerek, bu yıl ilçedeki dershane eksiğini SODES'e sundukları proje ile gidermeye çalıştıklarını söyledi.

"Kurslarla Başarıya Açılan Kapı" adıyla hazırlanan projenin öğrencilere hafta sonları dershane imkanı sağladığını anlatan Pınar, öğrenciler arasında başarının artması için sadece derslere dönük kazanımlarla sınırlı kalmadıklarını, öğrencilerin sosyal yaşamlarına renk katmak, moral ve motivasyonlarını sağlamak için de il dışı geziler ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Öğrencilerin, kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek gerek kendileri ve aileleri gerekse ilçe adına önemli bir başarıya imza attığını anlatan Pınar, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz bizleri yanıltmadı ve 65 öğrencimizden 35'i üniversiteye yerleşti. Bu doğrultuda Saray Kaymakamlığı olarak öğrencilerimize tanıdığımız imkanları boşa çıkarmadılar. Bu başarı, ilçemizde görevli ve öğrencilerimize gönüllü olarak eğitim veren polis memurlarımızın, SODES Proje Koordinasyon Merkezinin ve Ahmet Nacar Lisesi öğretmenlerinin yıl boyunca sergilediği özverili çalışmaların meyvesidir."

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünü kazanan öğrencilerden Yücel Şaran ise bir yıl boyunca ücretsiz olarak ilçede kurulan SODES Dershanesinde sınava hazırlandığını bildirerek, Kaymakam Pınar'a, öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber