Koncuk: Komik bir zam teklifi ile karşı karşıya kaldık

Hükümet ile kamu sendikaları arasında 2014 ile 2015 yıllarına ilişkin toplu görüşmeler devam ediyor. Hükümetin bugün sunduğu teklife kamu sendikaları olumsuz cevap verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2013 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, "Hükümet memurlara güzel bir bayram geçirtmek istemedi. Böyle komik bir zam teklifi ile karşı karşıya kaldık. Verilen zamlarla en düşük memura ilk 6 ay için 48 TL, ikinci 6 ay için 49 TL zam yapılacak. Diğer öneriyle de 72 TL net maaş artışı olacak" dedi.

Öğretmenlerin iki yıldır ek ödemelerinin artırılmasını beklediklerini kaydeden Koncuk, "Bu rakamlar öğretmenlerle dalga geçmek gibidir. Bu rakamlar kabul edilemez. Öğretmenlerin maaşlarına 300 TL artış yapılması gerekir" diye konuştu.

Koncuk, yıllardır 4/C'lilerin kadroya alınması için mücadele verdiklerini belirterek, toplu sözleşme masasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, "4/C'lilerle ilgili statü değişikliğine bu masa karar veremez. Bu masa ancak 4/C'lilerin maaş zamları ve aile yardımına karar verir" sözlerini söylediğini ileri sürdü. Koncuk, Bakan Çelik'in görüşüne katılmadıklarını bildirerek, "Bu masa, 4/C'lilerin kadrosuyla ilgili karar verme gücünde ve kabileyetinde bir masadır" değerlendirmesini yaptı.

"4/C'lilere kadro verilmediği sürece hiçbir teklif, bizim için bir çözüm olarak kabul edilemez" diyen Koncuk, tek çözümün 23 bin 4/C'liye kadro verilmesi olduğunu savundu.

Koncuk, teklifin bayramdan sonra tekrar revize edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, 3 konfederasyona da eylem birliği çağrısında bulunduklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber