Kızı 31 aydır kayıp annenin bayram hüznü

Ankara'nın Sincan İlçesi Ahi Evran Mahallesi'ndeki evinden 18 Ocak 2011 tarihinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek ablası 28 yaşındaki Şerife Bekçi'ye form almak için 14 yaşındayken çıkan, ancak kendisinden bir daha haber alınamayan Melike Toyguncu için annesi 43 yaşındaki Fatma Kırıcı ile babası 48 yaşındaki Mahmut Toyguncu bir Bayram öncesi yine gözyaşı döküyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ağustos 2013 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızı 31 aydır kayıp annenin bayram hüznü

İlk eşinden biri kız 2 çocuğu bulunan, boşandığı ikinci eşi Mahmut Toyguncu'dan da Melike'yi dünyaya getiren Fatma Kırıcı, kızı Melike'nin yokluğunda beş bayramı gözyaşı dökerek geçirdiğini belirtti. Kızının evden ayrılalı 31 ay ve 5 Bayram geçtiğini belirnten gözü yaşlı anne Fatma Kırıcı, "Bu bayramı da Melikemsiz yine buruk ve acı içinde geçirmek durumunda kalıyorum. Kızımın yaşayıp yaşamadığını bilememenin ızdırapını çekerken sağlığını kaybeden bir anneyim. Kızımı buluna, akibetini öğrenene kadar bana yaşamanın anlamı yok" diyerek göz yaşı döktü.

Kayıp Melikesi için hiçbir bayramda bayarmlık elbisesini eksik etmediğini, yatağının başucuna koyduğunu belirten anne Kırıcı, "Benim yavrum yaşıyor, ama akibetinden habersizim. Kızımın evine döneceği, geleceği günü ömrümün sonuna kadar bekleyeceğim. Kızımın hasreti kokuyor. Her Bayram öncesi kızım aklıma gelince kendimi kaybedip, dağılıyorum. Bayram gelince evimde duramıyorum. Bize Bayram yok. Asıl Bayram, Melikemin geldiği gün, ona sarılıdğım gün olacak. Yeter ki hayatta olsun, bulacağım yavrumu. Buna hangi ana, hangi yürek, hangi ciğer dayanır. Biri dayanır diye bana söylesin, göstersin" dedi.

Kızının akibitini öğrenememekten dayanacak gücü ve dermanının kalmadığını beliten anne Fatma Kırıcı, "Bu kadar çabalarım, koşuşturmalarım, arkasında durmam, bana kızımı geri getirmedi. Çalmadık kapı, yapmadım diye hiçbir şey bırakmadım. Kızımın akibeti için 'şunu da yapmadım' diyeceğim bir şey kalmadı. Ama kızımdan hiç bir zaman vaz geçmedim, ölene kadar hep onun hayaliyle yaşayacağım. Kızımı ölü yada diri görmek istiyorum. Ama bir anne olarak kızımın yaşadığını hissediyorum. Onun aldığı her nefes aradan geçen 31 ayda bana geliyor. Hep Melikemin nefesini hissederek yaşadım. Onun öldüğünü bilsem, inansam, zaten ben de yaşayamazdım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber