4/C'li şimdilik sus payıyla idare edecek

Toplu sözleşme heyeti, programcı, çözümleyici ve itfaiye erinin hizmet sınıfını değiştirebildiği gibi, 4/C'liye kadro konusunu da ele alabilirdi ama sadece maaşları iyileştirdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ağustos 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4/C'li şimdilik sus payıyla idare edecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, uzlaşam sonrasında yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Bugün de o sözümüzün gereği olarak mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda son derece önemli bir adım attığımızın inancı içerisindeyim. Verdiğimiz sözü yerine getirdik. Kadro yani statü konusu, bu masanın konusu değil. Onu özellikle toplu sözleşme görüşmelerine başlamadan önce ifade ettim. 'Bunların mali ve sosyal hakları iyileştirilmesi, gündemimizde olacak' dedim, diğer konu Parlamento'nun, Meclis'te ele alması gereken konulardır. Dolayısıyla bu masada görüştüklerimizi sizlerle paylaşmış olduk. Özellikle 4/C'li kardeşlerimizin artışlarının hayırlı olmasını diliyorum."

Yine sendika heyetinin başkanı olan Ahmet Gündoğdu, hükümetin 6 Ağustos'ta sunduğu teklif sonrasında yaptığı değerlendirmede, 4/C'lilere bayram ettirecek tek teklifin kadro olduğunu vurgulamıştı.

Ancak, nihayetinde, 2013 yılı toplu sözleşmelerinde 4/C'lilere kadro verilmeyip,
- 2011 yılından bu yana verileceği söylenen aile yardımının verilmesi konusunda karar alınmış,
- ve maaşlarında iyileştirme yapılmıştır.

Oysaki, 2013 yılı toplu sözleşmelerinde sadece mali ve sosyal haklar ele alınammıştır. Kadro konusu da ele alınmıştır. Örneğin, programcı ve çözümleyicilerin hizmet sınıfı ile itfaiyeci ve ARFF memurlarının hizmet sınıflarını değiştirmiştir.

Heyetin aldığı bu karar, kadroya ilişkin bir karar olup, Bakan Faruk Çelik'in sözleri bu anlamda doğru değildir.

Ortaya çıkan sonuç, mali haklarda yapılan iyileştirmenin 40 bin 4/C'liye kadro vermemek için verilen bir sus payı olduğunu göstermektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber