Devlere teknoloji satıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği teknoparklar meyvelerini vermeye başladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ağustos 2013 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlere teknoloji satıyoruz

Türkiye'deki 49 teknoparktan Japonya, İsrail, İngiltere ve Almanya gibi teknoloji devi ülkelere 657 milyon dolarlık ürün ihracatı yapıldı.

Türkiye, teknolojinin anavatanına artık teknoloji ihraç ediyor. AK Parti ARGE Başkanı Süleyman Soylu, hazırladığı bir raporla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği teknoparkları mercek altına aldı. Erdoğan'a sunulan raporda Türkiye'deki teknoloji geliştirme bölgelerinin sayısı 49'a ulaştı. Bu bölgelerde üretim yapan firma sayısı da 2 bini aştı.

HEDEF BİRİNCİ LİG

Teknoparklarda 17 bin 828 personelin istihdam edilirken, teknoparklardaki şirketlerin ABD başta olmak üzere, Japonya, İsrail, İngiltere ve Almanya gibi dünyanın gelişmiş ülkelerine yaptıkları teknolojik ürün ihracatının 657 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Raporda değerlendirmede bulunan Soylu, 'Teknoloji geliştirme bölgelerine 2004 yılında 2 milyon 610 bin TL kaynak aktarımı, 2012 yılında 33 milyon 978 milyon TL'ye yükseldi. Ülkemizin ARGE harcamalarında dünyada birinci ligde olmasını hedefliyoruz' dedi.

12 SAYFALIK RAPOR

12 sayfalık çalışmada, Türkiye'deki teknoloji geliştirme bölgelerinin sayısının 49'a ulaştığı, buradaki firmaların sayısının 2 bini aştığı dikkat çekildi. Teknoparklarda 17 bin 828 personelin istihdam edildiği vurgulanırken, teknoparklardaki şirketlerin ABD başta olmak üzere, Japonya, İsrail, İngiltere ve Almanya gibi dünyanın gelişmiş ülkelerine yaptıkları teknolojik ürün ihracatının 657 milyon Dolara ulaştığı bildirildi.

Yazılım bir numara

Dünyanın önde gelen bilişim ve teknoloji ülkelerine yazılım başta olmak üzere, otomotivde yeni nesil yedek parça, kalp ve beyin cerrahi ile genetik hastalıklarda kullanılan medikal ürünler gönderildiği rapora girdi. Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde ağırlıklı olarak sırasıyla; yazılım, bilişim, elektronik, ileri malzeme teknolojileri, tasarım, nanoteknoloji, biyoteknoloji, otomotiv ve enerji konularında 322 patent alındığı da Erdoğan'a sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber