Kabine değişikliği kampta belirlenecek

Haber Giriş : 15 Şubat 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın gündemi önümüzdeki günlerde Kabine'de yapılacak değişikliğe endekslenecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede yapacağı revizyon için gözler 10-12 Mart tarihleri arasında Kızılcahamam'da yapacağı kampa çevrildi. Milletvekilleri ile iki gün boyunca değerlendirmeler yaparak, bakanlar hakkındaki görüşlerini alacak olan Başbakan Erdoğan'ın kampın ardından kabinede revizyona gitmesi bekleniyor. Başbakan'ın kampta yapacağı mennuniyet anketinin sonuçlarına göre kabinedeki değişikliğin kapsamını belirleyeceği dile getiriliyor. Sınırlı tutulması beklenen kabine değişikliği kapsamında Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'ın kabine dışı kalması bekleniyor. Erdoğan'ın kabinede uyuma özel önem verdiği, Tüzmen'in son dönemdeki yaklaşımlarından rahatsızlık duyduğu da konuşuluyor.

EKONOMİYE YENİ PATRON

Devlet Bakanı Ali Babacan'ın da oluşturulacak olan AB Bakanlığı'nın başına getirileceği, ekonomi ile ilgili yetkilerinin elinden alınacağı ve Genel Yardımcısı Nazım Ekren'in de ekonominin patronluğuna getirileceği dile getiriliyor. Başbakan'ın, ekonomide tüm yetkilerin tek elde toplanması formülünü de değerlendirdiği, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a tam yetki vermeyi planladığı belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerine getirilebileceği beklentisi hakim. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in ise koltuğunu koruması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, seçim öncesi partiye kaydırılabileceği de konuşuluyor

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber