Bornova Belediyesi'nde digital devrim başladı

Bornova Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) projesini hayata geçirerek yepyeni bir dönem başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bornova Belediyesi'nde digital devrim başladı

Yeni sistemle kağıt ve yazıcı toneri kullanımına son verilerek büyük tasarruf sağlanırken vatandaşların işleri de büyük bir hızla hallediliyor. Bu sayede yılda 7 bin top (18 bin ton) kağıt kullanımından tasarruf edilecek. Elektronik Belge Yönetim Sistemi ( EBYS) sayesinde bundan böyle Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve müdürler internetin olduğu her yerde resmi evrakları 'e-imza' ile onaylayabiliyor. Vatandaşların başvuruları ve talepleri büyük bir hızla cevaplandırılıyor. Online olarak ulaşılabilecek belgeler akıllı hale getirilerek bütün içerikleri sorgulanabilir hale geldi.

Bornova Belediyesi'nde kullanılan satın alma talepleri, ihale şartnameleri, görevlendirme yazıları, yıllık izin talepleri, vekalet işlemleri, dilekçe gibi tüm resmi evraklar elektronik belge niteliği kazandı. Kağıt tüketimi ortadan kalkarken, fiziksel arşiv tutma zorunluluğu ve zaman kaybı da önlenmiş oldu. Acil ve gerekli durumlarda resmi belgelerin onay işlemleri mesai saatiyle sınırlı olmaktan çıktı.

EBYS sistemini 6 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "EBYS sistemini şu anda aktif bir şekilde kullanmaya başladık. Artık müdürlükler arasında kağıt belgeler dolaşmıyor. Bunun yerine bilgisayar ortamındaki belgeler sistemde ilgili birimlere gönderiliyor. Yetkili kişiler 'e-imza' yöntemiyle belgeler üzerindeki işlemlerini elektronik imza diskini kullanarak onaylıyor. Belediye başkanı olarak ben de, bana gönderilen, onayıma sunulan her türlü belgeyi bilgisayar ortamında inceleyip onaylıyorum. Hem zamandan hem de kağıttan büyük bir tasarruf sağlıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber