'Kırmızı ette eşik fiyat 15.75 lira oluyor'

Et ve Balık Kurumu Başkanı İsmail Kemaloğlu, ette eşik fiyat uygulamasına geçileceğini ve 15.75 liranın makul olduğunu söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2013 07:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Et fiyatlarındaki dalgalanma süt ve ette müdahale kurumu haline gelen ESK'yı harekete geçirdi. Et ve Süt Kurumu Başkanı İsmail Kemaloğlu, ileriye dönük spekülasyon beklentileri olduğunu belirterek, birkaç gün içinde eşik fiyatı belirleyeceklerini söyledi. 17 ildeki ortalama karkas et fiyatının kilo başına 15.75 lira olduğunu söyleyen Kemaloğlu, "Bizim açımızdan bu fiyat eşiği makuldur" dedi. Ramazan ayından sonra et fiyatlarında 17-18 lira seviyeleri konuşulmaya başlanmıştı. Piyasada Et ve Süt Kurumu'ndan müdahale beklentisi artmıştı. Kırmızı Et Üreticileri Birliği (KETBİR) Başkanı Bülent Tunç da, ESK'nın aldığı kararın yerinde olduğunu söyledi. Tunç "Ancak şu anda elimizdeki et ve canlı hayvan miktarı çok arttı. Bu nedenle ESK'nın bunu uzun vadeli planları için söylediğini düşünüyorum" dedi.

KIYMA 20 TL'DEN FAZLA OLMAMALI

Üreticiler olarak karkas etin kilosunu yılsonu vadeli satışlarla 17 liradan satmaya hazır olduklarını da söyleyen Bülent Tunç "Üstelik isteyene yıl sonuna kadar bu rakam üzerinden sözleşme bile yapabiliriz. Kıymanın fiyatının 20 liradan, kuşbaşının ise 22 liradan yukarı satılmaması gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber