Kayıp gencin cesedi bulundu

Siirt’in Pervari ilçesine bağlığı Beğendik bölgesinde serinlemek için suya giren Yaşar Yağbir’in cesedi yaklaşık 1.5 ay sonra HES barajında bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2013 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıp gencin cesedi bulundu

1 Temmuz'da Beğendik beldesi yakınlarında serinlemek için çaya giren Yaşar Yağbir'den (18) bir daha haber alınamadı. Yakınları tarafından yetkililere haber verilmesiyle Siirt Afet Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri ile Batman AFAD ekibine bağlı dalgıçlar, yaklaşık 10 gün arama kurtarma çalışması yaptı. Ancak sonuç alınmayınca bu kez devreye Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 15 kişilik Sualtı Arama Kurtarma (SAT) ekipleri girdi. Yaklaşık bir haftalık arama kurtarma çalışmalarından da sonuç çıkmayınca Yaşar Yağbir'den umut kesildi. Gencin cesedi suya girdiği bölgeden yaklaşık 40 kilometre ilerideki Gökçebel mezrası yakınlarındaki HES barajında köylüler tarafından bulundu. Yakınlarına haber verilmesiyle olay yerine gelen ailesi, gencin cesedini minibüsün üst kısmına koyarak Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Boğulan gencin dayısı olduğunu söyleyen Hüseyin Bilmez, arama kurtarma çalışmalarının yaklaşık bir ay boyunca devam ettiğini belirterek, "Suya girdiği Beğendik bölgesinde yaklaşık bir ay arama kurtarma çalışması yaptık. Siirt Afet Durum Müdürlüğü ile Batman AFAD ekipleri ile Jandarma komutanlığına bağlı ekipleriyle birlikte tüm aramalarımıza rağmen bir türlü bulamadık. Tüm umutlarımızı yitirdiğimiz anda, bu sabah saatlerinde HES barajında bir ceset bulunduğu bilgisine ulaştık, olay yerine gittiğimizde kaybolan Yaşar Yağbir olduğunu teşhis ettik. Yeğenim yetimdi. Allah ailesine bizlere sabır versin" dedi.

Boğulan gencin cesedinin yaklaşık 1.5 ay suda kaldığı için koktuğu tespit edilirken, otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber